Vuxenpsykiatrisk mottagning Alingsås

Kontaktuppgifter

Val 1: Rådgivning
Val 2: Administrativa frågor

Telefontider

Sekreterare Val 2
mån - fre 8:00 - 10:00
Sjuksköterska Val 1
mån - fre 10:00 - 11:00
Sekreterare Val 2
mån - fre 13:00 - 14:00
Sjuksköterska Val 1
mån 14:00 - 15:00
Sekreterare Val 2
mån - fre 15:00 - 16:00
Sjuksköterska Val 1
ons - fre 14:00 - 15:00

OBS! Av sekretesskäl ber vi dig, när det handlar om patientärenden, att i stället ringa oss eller kontakta oss via 1177.se

Växeltelefon

Öppettider

mån - fre 8:00 - 16:00

Besöksadress

Charlottenbergsvägen 6
441 45 ALINGSÅS

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Vuxenpsykiatrisk mottagning Alingsås
Charlottenbergsvägen 6
441 45 Alingsås

Mottagningen vänder sig i första hand till invånarna i Alingsås kommun. Vi erbjuder bland annat information och rådgivning, utredning och bedömning, samtal och olika former av terapi, anhörigstöd, nätverksarbete, medicinsk behandling och gruppbehandling.

Mottagningen har även ett team för dialektisk beteendeterapi (DBT), en specialiserad behandlingsmetod som vänder sig till personer med svår personlighetsproblematik och som har självmordsbeteende och/eller självdestruktiva beteenden. Ofta har dessa patienter diagnosen instabil personlighetsstörning eller borderline-personlighetsstörning.

Vi arbetar i team bestående av flera olika yrkeskategorier där vi med våra olika kunskaper tillsammans strävar efter en helhetssyn på människan. Syftet med vårt arbete är att starta ett förändringsarbete för att öka människans förmåga att förstå och påverka sitt eget liv. Mottagningen har också ett nära samarbete med den psykiatriska akut- och heldygnsvården i Borås.

Söka vård hos oss

Du kan antingen söka via egen vårdbegäran (egenremiss) eller via remiss från till exempel din vårdcentral. Ring gärna först så berättar vi mer om vilka insatser vi kan erbjuda.

Egenremiss

Vid ditt besök hos oss

Anmäl dig i kassan när du kommer till mottagningen. Vi vill helst att du betalar med betalkort. Är du under 20 år är besöket avgiftsfritt, med undantag av hälsovård, vissa vacciner, vissa intyg med mera. Om du uteblir från ett tidsbeställt besök eller inskrivning utan att ha lämnat återbud senast 24 timmar innan avtalad tid får du betala ordinarie patientavgift.

Södra Älvsborgs sjukhus är ett hälsofrämjande sjukhus och det är endast tillåtet att röka på anvisad plats. Vi ber dig också att undvika att använda parfym och andra doftande produkter.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation
  • eventuell medicinlista
  • högkostnads- eller frikort

Meddela oss i god tid om du behöver tolk.

Vi som arbetar här

I teamet ingår avdelningschef, socionom, psykolog, sekreterare, skötare, sjuksköterska, överläkare, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Ansvariga för mottagningen

Kajsa Murro, vårdenhetschef

Telefon
070 - 360 75 79

E-post
kajsa.murro@vgregion.se

Marianne Fransson, vårdenhetschef

Telefon 0322-22 68 01

E-post marianne.e.fransson@vgregion.se

Mer om verksamheten

Vuxenpsykiatriska kliniken

Hälsocoach online

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen
(från 16 år och uppåt)

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2018-10-19 10:24