Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Onkologdagvård

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 10:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
8:00 - 16:15
fredag
8:00 - 14:30

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Mötesplats cancer

Mötesplats cancer är vår kurs för dig som cancerpatient och dina närstående. Det en möjlighet att lära sig, och därmed bättre förstå, vad cancerdiagnosen innebär både som sjukdom och som händelse i en människas liv.

Mötesplats cancer – hemsida

Onkologdagvården är en behandlingsenhet där vi ger olika kombinationer av cytostatika via dropp, injektion och tabletter. Det görs både förebyggande, botande och i form av så kallad bromsmedicin. Vi tar emot dig som patient med tumörsjukdom så som bröstcancer, hjärntumör, mag- och tarmcancer eller cancer i urinvägarna.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss kommer du vanligtvis via remiss.

Vid ditt besök hos oss

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar.
Anmäl dig i incheckningen vid huvudentrén innan du går till mottagningen.

Du kan avboka ditt besök genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa oss. Du kan också uträtta andra vårdärenden och se personlig vårdinformation med e-tjänsterna.

Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift på 100 kronor via faktura.

Vid ditt första besök visar vi dig runt på enheten. Som patient hos oss får du en kontaktsjuksköterska som du kan vända dig till med frågor och önskemål. Vi ser gärna att du som patient tar med dig dina närstående, även barn, vid behandling.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration
  • eventuellt högkostnadskort
  • ta med tabletter för behandlingsdagen och telefonnummer till närstående, hemsjukvård eller hemtjänst

Vi som arbetar här

Vi som arbetar på onkologdagvården är sjuksköterskor, läkare och kurator. Vid behov finns tillgång till dietist, sjukgymnast och rehabkoordinator.

Vårt mål är att ge dig god vård, ett gott bemötande och bra service. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Behöver du kontakta oss utanför telefontiderna finns en röstbrevlåda som lyssnas av regelbundet under vardagarna.

Malin Kroon

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Malin Axelsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 15:53