Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kirurgisk akutvårdsavdelning, KAVA

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Till avdelning kommer de flesta patienter in akut från akutmottagningen under hela dygnet. Vi har även en planerad verksamhet med intag för planerade operationer.

Vid ditt besök hos oss

De vanligaste orsakerna till att bli akut inlagd på KAVA är buksmärtor och olika bukåkommor, hjärnskakning, blödningar från mag-tarmkanalen och om man varit om någon olycka eller blivit drabbad av våld. Vårdtiden för de akuta patienterna är i de flesta fall från några timmar upp till tre dygn men kan bli längre. Den del av vår verksamhet som är planerad har uppdrag att vårda patienter vid operationer i nedre delen av mag-tarmkanalen (colorektal) samt operationer av bröstcancer (endokrin).

Eftersom stor del av verksamheten är akut kan vi inte påverka tider för undersökningar och behandlingar. Det är också vanligt att du som patient inte får äta och dricka som ett led i behandlingen. Det finns ett dagrum för patienter och närstående utrustat med kaffemaskin.

Alla patientrummen har tv, dusch, toalett och det finns gratis tillgång till trådlös internetuppkoppling. Mobiltelefoner får användas i enkelrummen men i flerbäddsrummen krävs hänsyn till övriga medpatienter.

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn, som betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Att tänka på för närstående och andra besökare

Undvik att ringa till avdelningen mellan klockan 08:30- 10:00 och 14:30-15:30. Då pågår ronden viket innebär att personalen är upptagen inne hos patienterna.

KAVA har besökstid 13:00-19:00. Av hänsyn till patienter som är känsliga mot dofter är de4t inte tillåtet att ta med blommor.

Närstående eller andra besökare får inte fotografera eller videofilma patient, personal eller vårdsituation utan tillstånd.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med:

  • Eventuella mediciner, medicinlista och hjälpmedel som du använder
  • Fotolegitimation eller annan ID-handling
  • Toalettsaker
  • Skor som är lätta att ta på och bekväma att gå i
  • Lämna smycken, värdesaker och stora summor av kontanter hemma.

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar två vårdenhetschefer, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Vi har ansvarig överläkare som tillsammans med underläkare och AT-läkare tar de medicinska besluten. Till vår hjälp har vi också sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, dietist och lokalvårdare.

Arbetet på avdelningen bedrivs i vårdpar, där sjuksköterska och undersköterska arbetar tillsammans. Vi har många undersköterske- och sjuksköterskestudenter som gör sin praktik på avdelningen.

 

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Camilla Isaksson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Madeleine Morberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2022-12-20 11:52