Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kirurgisk akutvårdsavdelning, KAVA

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Yttre vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Kirurgisk akutvårdsavdelning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

KAVA är en kirurgisk akutvårdsavdelning för patienter som under hela dygnet kommer från akutmottagningen. Vårdtiden på KAVA är i de flesta fall från några timmar upp till tre dygn. Om man har behov av längre vårdtid kan det bli aktuellt med överflyttning till en annan av klinikens vårdavdelningar.

Din vistelse hos oss

De vanligaste orsakerna till att bli akut inlagd på KAVA är buksmärtor och olika bukåkommor, hjärnskakning, blödningar från mag-tarmkanalen och om man varit med om någon olycka eller blivit drabbad av våld. Det förekommer även att vi vårdar patienter från övriga kirurgiska verksamheter. Avdelningen har även viss planerad verksamhet där uppdraget är att vårda patienter vid operation av bland annat bröstcancer.

Eftersom KAVA är en akut verksamhet kan vi inte påverka tider för undersökningar och behandlingar. Det kan också vara så att du inte får äta och dricka som ett led i behandlingen. Det finns ett dagrum för patienter och närstående utrustat med kaffemaskin.

Vi har 25 vårdplatser. 18 av dem är enkelrum och resten tvåbäddsrum. Alla patientrum har tv, dusch och toalett och det finns gratis tillgång till trådlös internetuppkoppling. Patienttelefon finns att hyra. Mobila enheter får användas i enkelrum men i flerbäddsrum krävs att de andra patienterna i rummet ger sitt samtycke. 

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn, som betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Att tänka på för närstående och andra besökare

Undvik att ringa till avdelningen klockan 8:30 -10:00 och 14:30 - 15:30. Då pågår ronden vilket innebär att personalen är upptagen inne hos patienterna.

KAVA har besökstid klockan 11:00 - 20:00. Av hänsyn till patienter som är känsliga mot dofter är det inte tillåtet att ha med blommor.

Närstående eller andra besökare får inte fotografera eller videofilma patient, personal eller vårdsituation utan tillstånd. Det är personalen som avgör om det är lämpligt med fotografering.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuella mediciner, medicinlista och hjälpmedel som du använder
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • toalettsaker
  • skor som är lätta att ta på och av och bekväma att gå i

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar vårdenhetschef, biträdande vårdenhetschef, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har två ansvariga överläkare som tillsammans med underläkare och AT-läkare tar de medicinska besluten. Till vår hjälp har vi också sjukgymnast, arbetsterapeut och en lokalvårdare.

Arbetet på avdelningen bedrivs i vårdpar, där sjuksköterskor och undersköterskor arbetar tillsammans. Vi har också många undersköterske- och sjuksköterskestudenter som gör sin praktik på avdelningen.

Ansvariga för avdelningen

Camilla Isaksson, vårdenhetschef
Telefon
033- 616 21 11
E-post
camilla.isaksson@vgregion.se

Anna Vikström, vårdenhetschef
Telefon
033-616 11 73
E-post
anna.vikström@vgregion.se

Mer om verksamheten

Kirurg- och öronklinik

 

 

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2016-06-20 11:20