Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Student och utbildningstjänst

Att utbilda framtidens medarbetare är ett av SÄS viktigaste uppdrag. Här kan du läsa mer vad som gäller för dig som är student eller vill söka utbildningstjänst hos oss.

Som AT-läkare hos oss får du en god utbildning med hög kvalitet. Du får stöd och trygghet av erfarna kollegor, handledare, studierektorer och ett särskilt AT-team.

AT-läkare

Arbetet med BT är en regiongemensam process vilket innebär att hälso- och sjukvårdsförvaltningarna gemensamt planerar för BT i VGR. Arbetet leds av en regional projektledare tillsammans med den regionövergripande studierektorn för läkare under utbildning och representanter från VGR:s förvaltningar.

Bastjänstgöring i VGR

 

Hos oss har du möjlighet att göra specialisttjänstgöring inom 18 olika specialiteter. Vi erbjuder dig ett individuellt utbildningsprogrammet tillsammans med ett lokalt program som baseras på den måluppfyllelse som tjänstgöringen kräver.

ST-läkare

Till oss är du som studerar till läkare välkommen för verksamhetsintegrerat lärande. Vi bedriver läkarutbildning för termin 5-11 i samverkan med Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Akademin.

Verksamhetsintegrerat lärande (ViL)

 

Här hittar du information om arbetsplatsförlagt lärande (APL) och lärande i arbete (LIA)

Gymnasie- och yrkeshögskolans vårdutbildningar

Här hittar du information om verksamhetsförlagd utbilding

Akademiska vårdutbildningar

Vi vill erbjuda dig som studerar till läkare inom EU/EES klinisk praktik under sommaruppehållet. Här hittar du information om hur du ansöker.

Läkarstudent inom EU/EES

Hos oss finns det möjlighet att arbeta extra vid sidan om studierna för att få värdefull arbetslivserfarenhet.

Arbeta extra under studietiden

Nyfiken på jobb i vården? Varje sommar erbjuder vi gymnasieelever feriepraktik inom olika verksamheter på sjukhuset. Du kan söka feriepraktik om du har sommaruppehåll under en pågående gymnasieutbildning i år.

Feriepraktik

Senast uppdaterad: 2022-08-26 10:32