Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbarhet

Södra Älvsborgs sjukhus vill vara ett hållbart sjukhus. Länge har sjukhuset haft ett aktivt och välskött miljöarbete. Det finns ett miljöledningssystem som står för strukturen och organisationen kring hur arbetet ska bedrivas. Senast 2025 ska miljöledningssystemet vara certifierat enligt ISO 14001:2015.

Utmaningar

Utmaningar sjukhuset står inför är exempelvis att minska klimatpåverkan från förbrukningsmaterial, fasa ut miljö- och hälsofarliga kemikalier, arbeta avfallsförebyggande och främja goda livsstilsvanor som har en mindre miljöpåverkan hos såväl patient, personal som invånare.

Hållbarhetsmål VGR

Västra Götalandsregionen leds av vision Det goda livet, vilket innebär att vi ska bidra till ett gott liv för varje människa i Västra Götaland. Hållbar utveckling utgör enligt visionen en ram för allt utvecklingsarbete i Västra Götaland och ska beaktas i samtliga beslut. I april 2021 antogs Miljömål 2030 och mål för social hållbarhet 2030 och dessa är regionens tolkning av de ekologiska och sociala dimensionerna av Agenda 2030.

Hållbarhet i Västra Götaland

Agenda 2030

Agenda 2030 är FN:s hållbarhetsmål och består av 17 globala mål som ska sträva efter en miljömässig, social och ekonomisk hållbar utveckling. Målen strävar efter att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen, att främja fred och rättvisa samt att lösa klimatkrisen.

blobid2.png

Johanna Hårsmar

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Julia Axengren

Miljösamordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-01-03 09:55