Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillgång till din journal

När du blir patient skrivs alla vårdinsatser in i en patientjournal. Du har rätt att ta del av de uppgifter om dig som finns i journalen.

Journal via nätet

Genom att logga in på 1177.se kan du digitalt läsa delar av dina journalanteckningar som skrivits från och med den 1 juni 2016.

Läs din journal via nätet

Beställ genom att logga in på 1177.se

Du kan beställa kopior av din egen patientjournal genom att logga in på 1177.se. Sök fram "Journalutlämning" och lägg till bland dina mottagningar. Därifrån kan du beställa hem journalkopior.

Logga in i 1177.se

Beställ via blankett

Du kan också beställa kopior av din journal via en särskild blankett som du fyller i och skickar till:

Journalutlämning
Sjukhusarkivet
Södra Älvsborgs sjukhus
501 82 Borås

Blankett för att beställa kopior av journalhandlingar

Handläggningstid och avgift

Handläggningstiden beror på hur omfattande beställningen är och hur journalen förvaras. Vid handläggningen görs en bedömning om du får kopior av journalen hemskickad. Kopiorna skickas hem till din folkbokföringsadress. Avgiften är 50 kronor + 2 kronor per sida från 10:e sidan och uppåt. Maxkostnad är 300 kronor. Kopiorna skickas mot postförskott, postens avgifter tillkommer. 

Beställ röntgenbilder

För journalbeställning av röntgenbilder från radiologi samt nuklearmedicin kontakta respektive verksamhet. För bilder på cd-skiva betalar du 250 kronor. Systemkrav Windows. Reservation för vissa versioner.

Radiologi Borås

Radiologi Skene

Radiologi Ulricehamn

Nuklearmedicin

Fullmakt att företräda i hälso- och sjukvården

I sjukvården råder sekretess. Hälso- och sjukvårdssekretessen är strikt och innebär att inget om patienten får yppas för någon utomstående. För att någon annan person än patienten själv ska kunna vara inblandad eller delaktig i vården måste patienten själv lämna sitt uttryckliga samtycke. Det görs oftast i skriftlig form, en så kallad fullmakt. Det är viktigt att ange om samtycket/fullmakten avser att företräda patienten i diverse kontakter med sjukvården eller om samtycket enbart rör att ta del av patientjournalen.

Fullmakt att företräda i hälso- och sjukvården

Journalutlämning

Telefontider kl 10-11
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-10 12:55