Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Karriär och utveckling

Hos oss får du möjlighet att utvecklas, både i din profession och som människa. Här kan du läsa om några av de karriärvägar som vi har att erbjuda. Oavsett vad du väljer finns vi här för att stötta dig längs vägen. Kontakta oss om du vill veta mer!

Vi på Södra Älvsborgs sjukhus vill ge dig som är nyexaminerad sjuksköterska bästa möjliga start på ditt yrkesliv. Genom vår yrkesintroduktion, det kliniska basåret, får du växa in i din nya roll bli ”varm i kläderna” samtidigt som vi som arbetsgivare får visa prov på vad vi kan erbjuda dig för utvecklingsmöjligheter. 

Mer information om kliniskt basår för sjuksköterskor

På SÄS finns karriärutvecklingsmodeller för medarbetare inom den patientnära vården. De tydliggör vilka utvecklings- och karriärmöjligheter som erbjuds och hur ansvar, kompetens och lön ska gå hand i hand. Samtidigt som de är ett viktigt stöd i den kort- och lånsiktiga kompetensförsörjningen. Kontakta oss för att få mer information om just din yrkeskategori. 

Vi är ett sjukhus som vill ligga i framkant. Därför erbjuder vi våra medarbetare möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom olika prioriterade områden. Det kan till exempel vara lokala eller regionala utbildningar eller kurser vid högskola eller universitet. 

För att kunna erbjuda våra patienter en vård i toppklass behöver vi sjuksköterskor, undersköterskor, skötare och barnskötare som vill specialistutbilda sig inom olika områden. Varje år finns möjlighet att söka utbildningsbefattningar där du får studera vidare med bibehållen lön.

Som läkare på SÄS har du möjlighet att delta i ett fortbildningsprogram, där läkare delar med sig om sina expertkunskaper till andra läkare. Utbildningarna sker en gång i månaden.  Det kan exempelvis handla om nya behandlingsmetoder, ny forskning eller intressanta patientfall. 

Ett av sjukhusets viktigaste uppdrag är att utbilda framtidens medarbetare. Därför ges du som medarbetare möjlighet att gå handledarutbildning. Det finns också möjligheter att söka uppdrag som huvudhandledare eller utbildningsansvarig och till klinikstudierektor för läkarnas AT och ST. 

De flesta av våra nya chefer rekryteras internt och får delta i både ett internt och regionalt anordnat utbildningprogram. Alla chefer erbjuds också stöd för sin personliga utveckling genom mentorskap eller handledning. För lite mer erfarna chefer finns möjlighet till kompetensutveckling genom olika kurser som individen och verksamheten ser behov av.

Om du som medarbetare vill vara en del av vårt forskningsarbete stöttar vår forskningsenhet dig och hjälper dig att få den utbildning och tid du behöver. Med jämna mellanrum har du också möjlighet att söka utannonserade forskningstjänster eller förordnande som klinisk forskare. 

Forskning på SÄS

Vi är kända för att vara ett sjukhus med utveckling i fokus och har alltid många spännande utvecklings- och innovationsprojekt på gång. Syftet är att underlätta vardagen i vården och utveckla metoder och behandlingssätt för en trygg och säker vård i toppklass. En väg i din egen kompetensutveckling är att delta i eller driva något av dessa.

Kontakta SÄS rekryteringsteam

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-03-24 11:31