Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förändringar på SÄS pga pandemin covid-19. Läs mer på SÄS sida om covid-19 

Barn- och ungdomsmedicin dagvård

Tillfällig information Enbart en förälder/närstående och barnet, som bokat besök, får komma till barn- och ungdomsmedicin dagvård.

Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:15 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Yttre vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Inre vägbeskrivning

Ingång 1, trappa/hiss E, plan 4

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Barndagvård
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Till barn- och ungdomsdagvården kommer barn och ungdomar som ännu inte fyllt 18 år för läkarkontroller, provtagningar, undersökningar och behandlingar som sker över dagen. Vi tar emot barn och ungdomar inom alla specialiteter, till exempel medicin, kirurgi och ortopedi.

Söka vård hos oss

Barn och ungdomar kan komma hit genom remiss från annan mottagning eller avdelning. Vi har som målsättning att informera och förbereda alla barn tillsammans med deras föräldrar inför besöket.

Observera att barn och närstående som har eller nyligen har varit i kontakt med vattkoppor eller mässlingen inte får vara på barn- och ungdomsavdelningen eller barn- och ungdomsdagvården. Infektionskänsliga patienter kan bli svårt sjuka av vattkoppor och mässling. Kontakta oss på telefon före besöket om så är fallet.

Vid ditt besök hos oss

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Anmäl dig i incheckningen vid huvudentrén innan du går till barn- och ungdomsdagvården. Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök, får du betala en avgift på 100 kronor via faktura. Avboka besöket genom att ringa oss om du inte kan komma. 

På barn- och ungdomsdagvården arbetar vi med bildstöd som förberedelse. Det innebär att du får en kallelse hemskickad på posten inför ditt besök som i text och bild förklarar vad som ska hända på sjukhuset. För oss är det viktigt att du känner dig så förberedd som möjligt så tveka inte att ringa oss inför ditt besök om du har frågor.

Utöver våra behandlingsrum finns det lekrum, matsal och tonårsrum på barndagvården. Ta med egen mat om det är ett långt besök. Yoghurt, saft och smörgås finns på dagvården. I sjukhusets entré finns ett café. Ta gärna med gosedjur, favoritleksak och/eller favorit dvd-film om det är viktigt för barnet. Det finns också lekterapi som stöd under och/eller efter ditt besök på barn- och ungdomsdagvården.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • favoritleksak, gosedjur och/eller favorit DVD-film

Vi som arbetar här

På barn- och ungdomsdagvården arbetar läkare, barnsjuksköterska och barnsköterska.

Ansvariga för mottagningen

Maria Juhlin, vårdenhetschef 

Telefon
033 - 616 28 33

E-post 
maria.juhlin@vgregion.se

Mer om verksamheten

Barn- och ungdomskliniken

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2020-06-11 15:22