Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn- och ungdomsmedicin dagvård

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:15 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Till barn- och ungdomsdagvården kommer barn och ungdomar som ännu inte fyllt 18 år för läkarkontroller, provtagningar, undersökningar och behandlingar som sker över dagen. Vi tar emot barn och ungdomar inom alla specialiteter, till exempel medicin, kirurgi och ortopedi.

Söka vård hos oss

Barn och ungdomar kan komma hit genom remiss från annan mottagning eller avdelning. Vi har som målsättning att informera och förbereda alla barn tillsammans med deras föräldrar inför besöket.

Observera att barn och närstående som har eller nyligen har varit i kontakt med vattkoppor eller mässlingen inte får vara på barn- och ungdomsavdelningen eller barn- och ungdomsdagvården. Infektionskänsliga patienter kan bli svårt sjuka av vattkoppor och mässling. Kontakta oss på telefon före besöket om så är fallet.

Vid ditt besök hos oss

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Anmäl dig i incheckningen vid huvudentrén innan du går till barn- och ungdomsdagvården. Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök, får du betala en avgift på 100 kronor via faktura. Avboka besöket genom att ringa oss om du inte kan komma. 

På barn- och ungdomsdagvården arbetar vi med bildstöd som förberedelse. Det innebär att du får en kallelse hemskickad på posten inför ditt besök som i text och bild förklarar vad som ska hända på sjukhuset. För oss är det viktigt att du känner dig så förberedd som möjligt så tveka inte att ringa oss inför ditt besök om du har frågor.

Utöver våra behandlingsrum finns det lekrum, matsal och tonårsrum på barndagvården. Ta med egen mat om det är ett långt besök. Yoghurt, saft och smörgås finns på dagvården. I sjukhusets entré finns ett café. Ta gärna med gosedjur, favoritleksak och/eller favorit dvd-film om det är viktigt för barnet. Det finns också lekterapi som stöd under och/eller efter ditt besök på barn- och ungdomsdagvården.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • favoritleksak, gosedjur och/eller favorit DVD-film

Vi som arbetar här

På barn- och ungdomsdagvården arbetar läkare, barnsjuksköterska och barnsköterska.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2023-05-11 13:28