Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinsk akutvårdsavdelning, MAVA

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

På avdelningen vårdar vi patienter med många olika tillstånd inom det internmedicinska området som läggs in via akutmottagningen på SÄS.

MAVA är en medicinsk akutvårdsavdelning där inläggning vanligtvis sker via akutmottagningen. Vårdtiden på MAVA är 1-5 dygn med en medelvårdtid på 3 dygn. De vanligaste orsakerna att bli akut inlagd på MAVA är:

- Svimningar, kramper och yrsel som kräver hjärtövervakning
- Okomplicerade arytmier och bröstsmärta med låg sannolikhet för hjärtinfarkt.
- Hjärtsvikt
- Blodpropp i lunga eller ben
- Allergiska reaktioner och förgiftningar
... samt många fler tillstånd inom det internmedicinska området.

Din vistelse hos oss

Avdelningen har 24 vårdplatser varav tio är enkelrum och resten är dubbelrum. Alla patientrum har tillgång till dusch, toalett och tv. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

De flesta av våra patienter behandlas färdigt på MAVA och skrivs ut från sjukhuset, övriga koordineras vidare till andra vårdenheter för fortsatt vård och behandling. Om läkaren vill ha en uppföljande kontroll med till exempel provtagning eller EKG, kan du som patient vid utskrivning bli bokad till ett återbesök i MAVA öppenvård.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell medicinlista
  • hjälpmedel som du använder
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • skor som är lätta att ta på och av samt bekväma att gå i

Vi som arbetar här

Vi på MAVA arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Vi har också många undersköterske- och sjuksköterskestudenter som gör sin praktik på avdelningen.

På avdelningen finns också möjlighet att träffa och få hjälp av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist. Genom detta arbetssätt kommer vi nära patienten och kan bedriva en individuell vård med ett helhetsperspektiv.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Annica Prissberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Linda Andersson

tf Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-02-28 15:16