Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Medicinsk akutvårdsavdelning, MAVA

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag 11:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås
Plan 3
Ingång 1, Hiss H

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Medicinsk akutvårdsavdelning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

På MAVA vårdar vi patienter med många olika tillstånd inom det internmedicinska området som läggs in via akutmottagningen på SÄS.

Det kan vara akuta infektioner som lunginflammation, rosfeber och urinvägsinfektion, neurologiska tillstånd som yrsel, huvudvärk och kramper, propp i lungan eller benet, svimning som kräver hjärtövervakning, allergiska reaktioner, hyperglykemi (högt blodsocker) och förgiftningar av olika slag.

Din vistelse hos oss

De flesta av våra patienter behandlas färdigt på MAVA och skrivs ut från sjukhuset, andra förs vidare till andra vårdenheter för fortsatt vård och behandling. Om läkaren vill ha en uppföljande kontroll med till exempel provtagning eller EKG, kan du som patient vid utskrivning bli bokad till ett återbesök i MAVA öppenvård.

MAVA har 35 vårdplatser och vårdtiden är oftast 1-5 dygn. Frukost, lunch och middag serveras antingen i matsalen eller på ditt rum. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell medicinlista

Vi som arbetar här

Vi på medicinsk akutvårdsavdelning arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Avdelningens personal har ett nära samarbete med sjukhusets olika mottagningsverksamheter.

På avdelningen finns också möjlighet att få hjälp av kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist. Genom detta arbetssätt kommer vi nära patienten och kan bedriva en individuell vård med ett helhetsperspektiv.

Ansvariga för avdelningen

Susanne Johansson, vårdenhetschef

Telefon
033-616 16 13

E-post
susanne.johansson@vgregion.se

Sara Meldo, vårdenhetschef

Telefon
033-616 2146

E-post
sara.meldo@vgregion.se

Gunilla Benjaminsson, tf vårdgruppschef

Telefon
033 - 616 22 35 

Martin Pilhall, läkarchef

Telefon
033 - 616 42 37

E-post
martin.pilhall@vgregion.se

Mer om verksamheten

Medicinklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2020-02-26 09:52