Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ätstörningsmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Tidsbokning
måndag - fredag
8:00 - 9:00
Rådgivning recept
måndag - fredag
13:00 - 14:00
Tidsbokning
måndag - fredag
14:00 - 15:00

OBS! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss istället eller kontakta oss via 1177.se

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Ekenäsgatan 15
504 55 Borås

Vi tar emot patienter i alla åldrar med ätstörningsproblematik. På mottagningen arbetar ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut, socionom, mentalskötare och barnsköterskor.

Söka vård hos oss

Du som patient kan komma till oss på remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare. Det går även att skicka in en egenremiss (egen vårdbegäran). Den finns att fylla i genom att logga in på 1177.se.

Bedömning

När vi tagit emot din remiss så kommer vi att kalla dig för bedömning. När den är klar tar vi ställning till vilken vård vi kan erbjuda dig.

Behandling

Vi stöttar våra patienter att bryta svält eller fasta, normalisera ätbeteende och att bryta beteende med hetsätning, självframkallade kräkningar, laxering och överdrivet motionerande. Behandlingen kan ske individuellt eller i grupp och vi fokuserar på symtom, tankar och känslor. Behandlingen utgår från kognitiv beteendeterapi.

Ibland kan man behöva mer intensiva insatser. Då har vi en dagvård som är öppen måndag-fredag. I dagvården har vi måltidsträning, kroppskännedom, bildgrupp med mera. För patienter under 18 år har vi ett nära samarbete med patientens föräldrar. Vi erbjuder även anhörigstöd till äldre patienter.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling 
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration

Meddela oss i god tid om du behöver tolk.

Vi som arbetar här

Läkare, sjuksköterskor, psykologer, dietister, arbetsterapeut, fysioterapeut, socionom, mentalskötare och barnsköterskor.

OBS! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss istället eller kontakta oss genom att logga in på 1177.se.

Mottagningen är en hbtq-diplomerad verksamhet sedan 2018.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Stina Claesson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-01-24 14:14