Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akut- och dagvårdsenhet, psykiatri

Kontaktuppgifter

Telefon

OBS! Av sekretesskäl ber vid dig att kontakta oss per telefon i stället för e-post om det handlar om patientärenden.

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Akutmottagning psykiatri är öppen dygnet runt och vänder sig till vuxna i behov av akut psykiatrisk bedömning. Utöver besök på mottagningen har vi telefonrådgivning till patienter och närstående, och vi har också möjlighet att göra hembesök. Vid behov kan vi ge en tidsbegränsad uppföljning i avvaktan på en fortsatt kontakt inom psykiatrin.

Söka vård hos oss

Måndag-fredag (utom heldagar, "röda dagar") har vi tidsbokade besök. Vid akut besök utan föregående tidsbokning görs en bedömning och prioritering av om du behöver träffa en läkare och i så fall hur snabbt. Det gör att det ibland kan vara svårt att hålla de bokade tiderna. Vissa psykiatriska tillstånd, till exempel ångest och sömnproblem, ska i första hand tas omhand på din vårdcentral.

Vid ditt besök hos oss

Är du under 20 år är besöket avgiftsfritt, med undantag av hälsovård, vissa vacciner, vissa intyg med mera. Vid inneliggande vård får du en faktura i efterhand. Om du uteblir från ett tidsbeställt besök eller inskrivning utan att ha lämnat återbud senast 24 timmar innan avtalad tid får du betala ordinarie patientavgift.

Södra Älvsborgs sjukhus är ett hälsofrämjande sjukhus och det är endast tillåtet att röka på anvisad plats utanför sjukhusområdet. Vi ber dig också att undvika att använda parfym och andra doftande produkter.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation
  • eventuell medicinlista

Meddela oss om du behöver tolk.

Vi som arbetar här

Överläkare, vårdenhetschef, sekreterare, sjuksköterskor och mentalskötare.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Profilbild av Awat Rasoal

Awat Rasoal

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2022-12-02 13:51