Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akutmottagning psykiatri

Tillfällig information Tisdag 3 oktober - torsdag 5 oktober anordnas Psykiatrins dagar vid Psykiatrins kvarter, ingång 5, SÄS Borås med temat God hälsa - nyckeln till livskvalitet. Se program nedan under "Mera information". Varmt välkommen!

Kontaktuppgifter

Telefon

OBS! Av sekretesskäl ber vid dig att kontakta oss per telefon i stället för e-post om det handlar om patientärenden.

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53, ingång 6
504 55 Borås

1177 – tryggt om din hälsa och vård

Här får du information om mottagningen och vad du behöver tänka på inför ditt besök. Du hittar också kontaktuppgifter till mottagningen och länkar till 1177.se där du kan utföra vårdärenden.

Om mottagningen

Akutmottagning psykiatri är öppen dygnet runt och vänder sig till vuxna med behov av akut psykiatrisk bedömning. Utöver besök på mottagningen har vi telefonrådgivning till patienter och närstående. Vi har också möjlighet att göra hembesök. 

Söka vård hos oss

Ring 1177 för rådgivning

Du kommer till oss på remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare, efter sjukvårdsrådgivning via 1177 eller direkt till oss med ett akut vårdbehov. 

Kontakt och rådgivning

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till akutmottagningen anmäler du dig i kassan och ditt besök registreras. Vi gör en medicinsk bedömning och prioritering av alla patienter. Den medicinska prioriteringen avgör när i turordningen vi tar hand om dig.

Helgfri måndag till fredag har vi tidsbokade besök. Eftersom vi även tar emot akuta besök är det ibland svårt att hålla de bokade tiderna. 

Du kan bli hänvisad från akutmottagningen till en vårdcentral om vi bedömer att det inte är krävs specialistpsykiatri.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation
  • eventuell medicinlista

Meddela oss om du behöver tolk.

Vi som arbetar här

Överläkare, vårdenhetschef, sekreterare, sjuksköterskor och skötare.

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Senast uppdaterad: 2023-09-07 10:19