Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kirurgiavdelning

Tillfällig information Vi har telefontider dygnet runt men sjuksköterska nås säkrast mellan kl. 11:00-19:00.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Avdelningen består av fyra specialiteter av akut och viss planerad karaktär. Vi vårdar patienter med sjukdom i buken, kärlsjukdomar/trauma, sjukdomstillstånd i öron, näsa och hals samt urologpatienter.

Inom övre mag-och tarm vårdas patienter för exempelvis: akuta tillstånd som t.ex. bukspottkörtelinflammation, buktrauma, tumörsjukdomar i bukspottkörtel, matstrupe, magsäck och gallvägar.

Inom kärlkirurgin vårdas patienter för akuta, misstänkta eller konstaterade förändringar i de större pulsådrorna i hela kroppen samt patienter som varit med om större olyckor (trauma).

Inom öron-, näsa- hals vårdas patienter som behöver kirurgisk- eller medicinsk behandling. Exempelvis tumörsjukdomar, akuta näsblödningar, halsbölder och akuta tracheostomier (öppning i halsen för att skapa fri luftväg).

Inom urologi vårdas patienter med exempelvis blod i urinen, akuta, misstänkta eller konstaterade förändringar i njurar samt urinvägar.

Din vistelse hos oss

Vårt mål är att du och dina närstående ska känna er väl bemötta och omhändertagna hos oss. Den behandling vi erbjuder ska vara av högsta internationella klass.

Ett sätt att säkerställa det är att vi deltar i olika kvalitetsregister där vi kan jämföra våra resultat, både nationellt och internationellt. Om du behöver ytterligare information inför din planerade tid hos oss är du välkommen att kontakta den operationsplanerare som kallat dig.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort
  • Ta med aktuell medicinlista, toalettartiklar, inneskor eller tofflor, morgonrock, kläder till hemgång och pengar till hemresa
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare. Det finns också möjlighet att hyra en telefon på avdelningen.
  • Vi erbjuder gratis uppkoppling till trådlöst nätverk.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen. Lämna gärna dina smycken hemma.
  • Tänk på att sjukhuset är rökfritt.

För dig som är närstående och besökare

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor.
  • Vi ber er respektera våra besökstider som är dagligen klockan 13:00 - 19:00.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns bland annat sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, dietister, fysioterapeuter, kuratorer och administrativ personal.

Eftersom Södra Älvsborgs sjukhus har ett utbildningsuppdrag finns det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill att studenter är närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Sari Karhu

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Kristoffer Nydén

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2023-02-01 14:06