Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopediavdelning

Kontaktuppgifter

Ingående samtal 
033 - 616 15 15

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Till ortopediavdelningen kommer du som patient vid operationer och andra behandlingar som kräver sjukhusvård i någon eller några dagar. Vi tar emot patienter med skador och sjukdomar i leder, muskler och skelett.

Avdelningen är öppen måndag-söndag. Till oss kommer du som patient vid akuta eller planerade operationer som kräver specialistvård under någon eller några dagar. De som behöver stanna längre än så på sjukhuset får efter de första dagarna istället ett rum på SÄS Hotell. På ortopediavdelningen finns sjukgymnaster och arbetsterapeuter som hjälper dig att komma igång med rehabilitering.

Din vistelse hos oss

Inför din tid på vårdavdelningen får du information om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser. Det kan till exempel vara att du inte får äta eller dricka en viss tid före operationen, eller att du ska duscha hemma med bakteriedödande duschtvål.

Om du röker är det bra att göra ett uppehåll med rökningen några veckor före operationen. Det förbättrar resultatet, påskyndar länkningen och minskar risken för komplikationer. Sjukhuset erbjuder hjälp att sluta röka, tillfälligt eller permanent.

När du väl är på plats görs tidigt en så kallad individuell vårdplanering, där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset.

Ortopedklinikens vårdavdelning och mottagning ligger vägg i vägg i Tehuset, en av Sveriges mest moderna vårdbyggnader. Huset är byggt efter principer om patientnära vård och en hälsofrämjande miljö med ljusa lokaler och mycket konst.

Avdelningen har 24 vårdplatser varav 18 i enkelrum och sex i tvåbäddsrum. Alla rum har TV, dusch och toalett. Lunch och middag serveras i vår kombinerade matsal och sällskapsrum där det också finns en kaffemaskin till patienternas förfogande. Patienttelefon finns att hyra.

Ortopediavdelningen är också en utbildningsvårdavdelning. Det innebär att vi samarbetar med Högskolan i Borås om utbildningsplatser framförallt för sjuksköterskestudenter som går sista terminen av sin utbildning. För patienterna innebär det bland annat att det är extra gott om omvårdnadspersonal på avdelningen.

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn. Den betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuella mediciner och hjälpmedel som du använder
  • eventuellt sjukintyg
  • toalettsaker
  • skor som är lätta att ta på och av och bekväma att gå i

Vi som arbetar här

Här arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och sekreterare.

Johan Leo Bergfors

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Elina Karlander Huhtala

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-03-03 12:50