Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopedimottagning Borås

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
7:45 - 15:30
fredag
7:45 - 13:45

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:30 - 16:00
fredag
7:30 - 14:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Här utreder och behandlar vi besvär i bland annat höfter, knän, händer, fötter och ryggar, både långvariga sjukdomstillstånd och akuta skador. Vi tar hand om barn och vuxna och har ett nära samarbete med fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Mottagningen har också en särskild avdelning för gipsbehandlingar. Vi ligger vägg i vägg med Ortopediavdelningen i Tehuset där du som behöver stanna kvar på sjukhuset några dagar får ditt rum.

Söka vård hos oss

För att få specialistvård på sjukhus gäller allmänt att det först behövs ett medicinskt underlag, förutom vid akutvård. I första hand ska det vara en remiss från läkare på den vårdcentral som först bedömt ditt problem. Det är också möjligt att göra en så kallad egen vårdbegäran (egenremiss).

 

Vid ditt besök hos oss

Kom till sjukhuset 15 minuter före bokad tid för att undvika förseningar. Anmäl dig och betala i incheckningen vid huvudentrén före du går till mottagningen. Du kan betala med kort eller få en faktura. Ditt besök tar cirka 30 minuter. Om ditt inbokade besök blir mer än 30 minuter försenat har du rätt att få tillbaka patientavgiften.

Om du uteblir från ditt besök får du betala avgiften via faktura. Avboka ditt besök om du inte kan komma, antingen genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa oss. Du kan också uträtta andra vårdärenden och se personlig vårdinformation med e-tjänsterna. 

För dig som redan är patient

För vissa patienter blir det aktuellt med frågor om recept, sjukskrivning, återbesök och liknande. Via 1177.se kan du kontakta oss dygnet runt via e-post. Notera att vi behöver fem arbetsdagar för att hantera frågorna.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration

Vi som arbetar här

Läkare, sjuksköterska, undersköterska, sekreterare och vårdenhetschef.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Patientinformation

Rickard Oscarsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-02-01 14:10