Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Psykologer Neurologi och rehabilitering

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
10:00 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon. Logga in på vgregion.se/checkin

Psykologerna på enheten arbetar främst inom medicinsk rehabilitering och ingår i tvärprofessionella diagnosbaserade team inom öppen- och slutenvård. Målgruppen är patienter i behov av hjärnskaderehabilitering, neurologisk och ortopedisk specialistrehabilitering och smärtrehabilitering. Vi har också en mindre mottagningsverksamhet där vi främst utför neuropsykologiska utredningar efter remiss från neurologmottagningen.

Psykologen arbetar med psykologiska och neuropsykologiska frågeställningar till följd av skada eller sjukdom. Det kan handla om neuropsykologiska utredningar, kris- och traumabehandling, psykologisk behandling vid långvarig smärta, kognitiva och personlighetsmässiga förändringar samt vid ångest och depression kopplat till skada eller sjukdom.
Insatserna görs utifrån patientens och de närståendes behov och kan anta olika form beroende på frågeställning.
Andra viktiga delar av psykologernas arbete är att informera anhöriga och patienter, bedriva gruppbehandling och undervisning, handleda personal samt erbjuda konsultation till andra personalgrupper.

Söka vård hos oss

Du som patient kan få kontakt med psykolog om du är inskriven för medicinsk rehabilitering. Det finns även psykolog kopplad till Neurologmottagningen.
Vid behov av neuropsykologisk utredning kan remiss skickas till psykolog från övriga mottagningar på Neuro- och rehabiliteringskliniken.

Vid ditt besök hos oss

Besök hos psykolog ska anmälas i incheckningen på entréplan i Rehabhuset ingång 10. Detta gäller inte patienter som är inneliggande på en vårdavdelning. Mottagningsbesök kostar 100 kronor. Det är viktigt att avboka besök om du inte kan komma antingen genom 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att ringa den psykolog du ska träffa.

Vi som arbetar här

Vår yrkestitel är Leg. psykolog.

Ansvariga för mottagningen

Tom Nielsen, Enhetschef

Telefon 033 - 616 13 67

E-post  tom.nielsen@vgregion.se

Mer om verksamheten

Neuro- och rehabiliteringskliniken

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon. Logga in på vgregion.se/checkin
Senast uppdaterad: 2021-04-07 12:48