Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Psykologmottagning neurologi och rehabilitering

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
10:00 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Psykologerna på enheten arbetar främst inom medicinsk rehabilitering och ingår i tvärprofessionella diagnosbaserade team inom öppen- och slutenvård. Målgruppen är patienter i behov av hjärnskaderehabilitering, neurologisk och ortopedisk specialistrehabilitering och smärtrehabilitering. Vi har också en mindre mottagningsverksamhet där vi främst utför neuropsykologiska utredningar efter remiss från neurologmottagningen.

Psykologen arbetar med psykologiska och neuropsykologiska frågeställningar till följd av skada eller sjukdom. Det kan handla om neuropsykologiska utredningar, kris- och traumabehandling, psykologisk behandling vid långvarig smärta, kognitiva och personlighetsmässiga förändringar samt vid ångest och depression kopplat till skada eller sjukdom.

Insatserna görs utifrån patientens och de närståendes behov och kan anta olika form beroende på frågeställning.

Andra viktiga delar av psykologernas arbete är att informera anhöriga och patienter, bedriva gruppbehandling och undervisning, handleda personal samt erbjuda konsultation till andra personalgrupper.

Söka vård hos oss

Du som patient kan få kontakt med psykolog om du är inskriven för medicinsk rehabilitering. Det finns även psykolog kopplad till Neurologmottagningen.
Vid behov av neuropsykologisk utredning kan remiss skickas till psykolog från övriga mottagningar på Neuro- och rehabiliteringskliniken.

Vid ditt besök hos oss

Besök hos psykolog ska anmälas i incheckningen på entréplan i Rehabhuset ingång 10. Detta gäller inte patienter som är inneliggande på en vårdavdelning. Mottagningsbesök kostar 100 kronor. Det är viktigt att avboka besök om du inte kan komma antingen genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa den psykolog du ska träffa.

Vi som arbetar här

Vår yrkestitel är Leg. psykolog.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Tom Nielsen

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-05-12 13:51