Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nuklearmedicin Borås

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 11:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Vi utför undersökningar och behandlingar med hjälp av radioaktiva läkemedel. Några exempel är utredningar om tumörsjukdom, sköldkörtelsjukdom, lungfunktion, njurfunktion och hjärtfunktion. Vi ger också behandlingar med radioaktivitet, till exempel radioaktivt jod eller radium.

Söka vård hos oss

Till oss kommer man alltid på remiss från vårdcentral, privatläkare eller någon av sjukhusets mottagningar/avdelningar. Svaret på undersökningen ges av den som skickat remissen. Det går inte att skriva en egenremiss.

Vid ditt besök hos oss

Nuklearmedicin hittar du vid hiss F, plan 2. Anmälan sker 15 minuter före undersökningstiden i vår reception, medtag fotolegitimation. Undersökningstiden kan variera.

Checklista inför ditt besök

  • Kontakta oss omgående om du inte kan komma på den tid du är kallad, samt om du är gravid eller ammar.
  • Läs noga igenom din kallelse för eventuella förberedelser
  • Medtag fotolegitimation eller annan ID-handling
  • Medtag kallelse och eventuell medicinlista.
  • Kom i god tid, minst 15 minuter före din undersökningstid
  • Om tolkbehov föreligger vänligen kontakta oss i god tid innan undersökningen
  • Tänk på att det är svårt med parkering, åk i god tid!

Strålskyddsinformation

Det radioaktiva läkemedel som du får i samband med denna undersökning ger, förutom en förhållandevis låg stråldos till dig själv, även en liten stråldos till personer i din omgivning. Detta gäller framförallt personer som vistas på nära håll. För att dosen till personer i din omgivning ska bli så låg som möjligt följer här några rekommendationer för hur du bör umgås med andra efter injektionen av det radioaktiva läkemedlet. Informationen varierar dock beroende på vilken typ av undersökningen du gör.

  • Undvik nära kontakt (<1m) med barn och gravida några timmar efter injektionen.
  • Det radioaktiva läkemedlet du fått utsöndras främst via njurar och urinblåsa. Under resten av dagen bör du därför dricka extra och tömma blåsan ofta och vara extra noga med handhygienen i samband med toalettbesök.
  • Informera oss om du planerar att resa utomlands de närmsta 2 dygnen efter injektionen av det radioaktiva läkemedlet, så får du ett intyg att visa upp för att underlätta vid gränskontroller.

Vi som arbetar här

Vi är legitimerade biomedicinska analytiker, sjuksköterskor, medicinsk sekreterare, sjukhusfysiker och läkare.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Viktoria Wik

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.


Senast uppdaterad: 2022-12-02 15:05