Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hematolog- och onkologvårdavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider utöver nedanstående tider sker efter diskussion med personal

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
50455 Borås

Yttre vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Inre vägbeskrivning

Ingång 1 Hiss,trappa E, Plan 7

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus E71 Hematolog- och onkologavdelning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Hematolog- och onkologvårdavdelningen vårdar patienter med tumör- och blodsjukdomar under pågående behandling, så som strålbehandling och/eller cellgiftsbehandling.

Din vistelse hos oss

På vårdavdelningen görs en så kallad individuell vårdplan där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset. Om din inläggning på avdelningen är planerad får du information om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser.

Avdelningen ligger i Tehuset och har 25 vårdplatser varav två är dubbelrum och resten är enkelrum. Alla patientrum har tillgång till dusch, toalett och tv. Frukost, lunch och middag serveras antingen i matsalen eller på ditt rum. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell kallelse
  • eventuell medicinlista
  • fotolegitimation eller annan ID-handling

Vi som arbetar här

Vi på hematolog- och onkologvårdavdelningen arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. På avdelningen finns också möjlighet att träffa och få hjälp av kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist. Vi har också nära samarbete med tandläkare. Genom detta arbetssätt kommer vi nära patienten och kan bedriva en individuell vård med ett helhetsperspektiv.

Ansvariga för avdelningen

Malin Kroon, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 44 57

E-post
malin.kroon@vgregion.se

Kajsa Brostedt, vårdenhetschef

Telefon
033-616 22 01

E-post
kajsa.brostedt@vgregion.se

Mer om verksamheten

Medicinklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2016-06-29 10:45