Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akutmottagning för gravida

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

1177 – tryggt om din hälsa och vård

Här får du information om mottagningen och vad du behöver tänka på inför ditt besök. Du hittar också kontaktuppgifter till mottagningen och länkar till 1177.se där du kan utföra vårdärenden.

Om mottagningen

Vi vänder oss till dig som är gravid och som behöver akut vård inom ett dygn eller till dig som har en bokad tid för exempelvis induktion eller vändning.

Söka vård hos oss

Till oss kommer du efter kontakt med din barnmorskemottagning. Behöver du akut vård i tidig graviditet, innan graviditetsvecka 22+0 vänder du dig till gynekologimottagningen.

Gynekologimottagning Borås

Gynekologimottagning Skene

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till akutmottagningen för gravida anmäler du dig i kassan och ditt besök registreras. Vi gör en medicinsk bedömning och prioritering för alla patienter.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • Eventuell kallelse
  • Fotolegitimation eller annan ID-handling

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar barnmorskor, läkare och undersköterskor.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-09-07 13:10