Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

PD-mottagning

Tillfällig information Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.
De flesta som får covid-19 behöver inte kontakta vården. Om du känner dig mycket sjuk ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177. Om du har mycket svårt att andas, ring 112.

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - torsdag 7:30 - 16:00
fredag 7:30 - 14:00

Öppettider

måndag - torsdag 7:30 - 16:00
fredag 7:30 - 14:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås
Plan 5
Ingång 1, Hiss E

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus PD-mottagning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

PD-mottagningen ansvarar för patienter med njursjukdom som har peritonealdialys, som också kallas PD, påsdialys eller bukdialys. Dialysen kan utföras i hemmet, på jobbet eller var du än befinner dig.

Peritonealdialys bygger på att patienten är delaktig i sin egen behandling. Egenvården ger därmed större frihet då dialysen inte måste utföras på en viss plats. På mottagningen erbjuder vi dig som patient individuell, anpassad utbildning och träning för att ge trygghet i behandlingen.

Så länge behandlingen pågår har du som patient regelbundna återbesök till mottagningen och möjlighet till råd och stöd via telefon. PD-mottagningen är knuten till vårdavdelning M4/UVA där patienter med PD-behandling kan få råd dygnet runt, även då mottagningen är stängd.

Söka vård hos oss

Du som patient blir remitterad till oss av njurspecialist.

Vid ditt besök hos oss

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad till för att undvika förseningar.
Anmäl dig i incheckningen vid huvudentrén innan du går till mottagningen.

Du kan avboka ditt besök via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att ringa oss. Du kan också uträtta andra vårdärenden och se personlig vårdinformation med e-tjänsterna.

Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift på 100 kronor via faktura.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration
  • eventuellt högkostnadskort

Vi som arbetar här

På PD-mottagningen arbetar sjuksköterskor. I teamet ingår även läkare, sjukgymnast, dietist och kurator.

Ansvariga för mottagningen

Stina Jansson, vårdenhetschef (tf)

Telefon
033 - 616 32 43 

E-post
stina.jansson@vgregion.se

Martin Pilhall, läkarchef

Telefon
033 - 616 42 37

E-post
martin.pilhall@vgregion.se

Mer om verksamheten

Medicinklinik

Patientinformation

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Mer information

Senast uppdaterad: 2020-04-21 10:55