Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akut- och dagvårdsenhet, psykiatri, barn och unga, avdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

OBS! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss istället eller kontakta oss via 1177.se

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Akutavdelning för barn och unga inom Verksamhetsområde Psykiatri erbjuder heldygnsvård för barn och ungdomar upp till 18 års ålder. Till avdelningen kommer barn och ungdomar med allvarlig psykiatrisk problematik som djupa depressioner, självmordsförsök, svåra ätstörningar och psykoser.

Avdelningen har sex vårdplatser. Ansvarig läkare på avdelningen beslutar om en person ska läggas in på avdelningen, efter bedömning på barn- och ungdomspsykiatrisk akutmottagning eller öppenvårdsmottagning. Sjukvård för barn och ungdomar är kostnadsfri.

Din vistelse hos oss

Någon eller några i vårdteamet blir den unges kontaktpersoner. Deras uppgift är att ha individuella samtal, vara med i familjesamtal, ha kontakt med andra vårdinrättningar, göra aktiviteter tillsammans med den unge och att vara de som familjen har mest kontakt med.

Vi som arbetar på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken omfattas av offentlighets- och sekretesslagen. Vi vill även framhålla hur viktigt det är att såväl de unga som föräldrar och andra närstående respekterar andra barns och ungdomars integritet i samband med vistelse på avdelningen.

Barn och ungdomar som behandlats på avdelningen kan efter några dagar eller någon vecka skrivas ut och får då fortsatt stöd från öppen- eller mellanvård.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID-handling, till exempel LMA-kort för asylsökande
  • eventuell medicinlista

Vi som arbetar här

I vårdteamet ingår läkare, sjuksköterskor, mentalskötare, psykolog och kurator.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Profilbild av Camelia Larsson

Camelia Larsson

Tf vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2022-12-02 13:51