Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Njurmottagning, Skene

Kontaktuppgifter

Beställa telefontid till läkare:
Telefon 033-616 10 18
mån-fre 8:15-10:00

Växeltelefon

Besöksadress

Varbergsvägen 50
511 61 Skene

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Här hittar du information om mottagningen, kontaktuppgifter och de e-tjänster som finns via 1177.

Om mottagningen

Njurmottagningen tar emot patienter med olika typer av njursjukdomar och olika grader av nedsatt njurfunktion samt njurtransplanterade patienter. Läkarbesök kompletteras med sjuksköterskebesök. Vi gör även utredningar inför transplantation och donation. Vi erbjuder dig som patient utbildning individuellt och i grupp för att möjliggöra delaktighet i behandlingsval och egenvård. Vi samarbetar även med fysioterapeuter, dietister och kurator.

Söka vård hos oss

För att komma till njurmottagningen krävs en remiss från din läkare på vårdcentral eller annan vårdgivare. Det går även att skicka in en egenremiss (egen vårdbegäran). Den finns att fylla i genom att logga in på 1177.se.

Vid ditt besök hos oss

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad till för att undvika förseningar. Anmäl dig i incheckningen vid huvudentrén innan du går till mottagningen.

Du kan avboka ditt besök genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa oss. Du kan också uträtta andra vårdärenden och se personlig vårdinformation med e-tjänsterna.

Vi har även verksamhet i Skene.

Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift på 100 kronor via faktura.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration
  • eventuellt högkostnadskort

Vi som arbetar här

På Njurmottagningen arbetar sjuksköterskor, läkare, dietist, sjukgymnast och kurator.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Malin Axelsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-04-05 15:30