Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Arbetsterapi rehab

Tillfällig information Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.
De flesta som får covid-19 behöver inte kontakta vården. Om du känner dig mycket sjuk ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177. Om du har mycket svårt att andas, ring 112.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 9:00 - 15:00
fredag 9:00 - 14:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:30 - 12:00
måndag - fredag 13:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås
plan 3
Ingång 10

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Rehabiliteringsklinik
501 82 Borås

Patientinformation

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Arbetsterapi rehab erbjuder arbetsterapi inom medicinsk och geriatrisk rehabilitering, strokeenhet samt reumatologi och neurologi. Detta innebär att vi utreder och behandlar patienter med traumatiska hjärnskador, stroke, ryggmärgsskador, frakturer efter trafikolyckor, amputationer, neurologiska och reumatologiska sjukdomar med mera.

Målet med arbetsterapi är att främja personers möjlighet till att leva ett meningsfullt liv i enlighet med egna önskemål och behov och i förhållande till omgivningens krav. Vår uppgift är att hjälpa personer till ökad självständighet och delaktighet i vardagens aktiviteter såsom att ta hand om sig själv, sköta hushållet, delta i arbetsliv samt fritidsintressen och sociala sammanhang.

Arbetsterapeuten använder aktivitet för att främja hälsa och välbefinnande. Vardagens aktiviteter är vanligen både mål och medel inom arbetsterapi.

Vid ditt besök hos oss

Arbetsterapeutiska behandlingar sker både individuellt och i grupp och syftar till att ta tillvara på och utveckla fysiska, psykiska och sociala funktioner, färdigheter och förmågor i vardagen. Arbetet sker i multidisciplinära team, såväl i sluten- och öppenvård som på dagvårdsmottagning. Fokus ligger på återgång till en fungerande vardag och arbetet sker i nära samarbete med kommun och primärvård för att få en fungerande vårdkedja. Vi har även en del kontakt med andra instanser såsom arbetsgivare, arbetsförmedling och försäkringskassa. 

Vi som arbetar här

Hos oss finns arbetsterapeuter, arbetsterapibiträden, arbetsinstruktör, aktiveringspedagog, assistenter, rehabinstruktör och sekreterare. En av arbetsterapeuterna arbetar som specialistarbetsterapeut.

Ansvariga för mottagningen

Eva Hallquist, enhetschef

Telefon
033 - 616 32 12

E-post
eva.hallquist@vgregion.se

Mer om verksamheten

Neuro- och Rehabiliteringsklinik

Patientinformation

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2018-11-14 11:44