Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsterapi rehab

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
9:00 - 15:00
fredag
9:00 - 14:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:30 - 12:00
måndag - fredag
13:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Arbetsterapi rehab erbjuder arbetsterapi inom medicinsk och geriatrisk rehabilitering, strokeenhet samt reumatologi och neurologi. Detta innebär att vi utreder och behandlar patienter med traumatiska hjärnskador, stroke, ryggmärgsskador, frakturer efter trafikolyckor, amputationer, neurologiska och reumatologiska sjukdomar med mera.

Målet med arbetsterapi är att främja personers möjlighet till att leva ett meningsfullt liv i enlighet med egna önskemål och behov och i förhållande till omgivningens krav. Vår uppgift är att hjälpa personer till ökad självständighet och delaktighet i vardagens aktiviteter såsom att ta hand om sig själv, sköta hushållet, delta i arbetsliv samt fritidsintressen och sociala sammanhang.

Arbetsterapeuten använder aktivitet för att främja hälsa och välbefinnande. Vardagens aktiviteter är vanligen både mål och medel inom arbetsterapi.

Vid ditt besök hos oss

Arbetsterapeutiska behandlingar sker både individuellt och i grupp och syftar till att ta tillvara på och utveckla fysiska, psykiska och sociala funktioner, färdigheter och förmågor i vardagen. Arbetet sker i multidisciplinära team, såväl i sluten- och öppenvård som på dagvårdsmottagning. Fokus ligger på återgång till en fungerande vardag och arbetet sker i nära samarbete med kommun och primärvård för att få en fungerande vårdkedja. Vi har även en del kontakt med andra instanser såsom arbetsgivare, arbetsförmedling och försäkringskassa. 

Vi som arbetar här

Hos oss finns arbetsterapeuter, arbetsterapibiträden, arbetsinstruktör, aktiveringspedagog, assistenter, rehabinstruktör och sekreterare. En av arbetsterapeuterna arbetar som specialistarbetsterapeut.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Här samlas praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Emma Skoglund Gustafsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.


Senast uppdaterad: 2021-06-09 10:44