Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Intensivvårdsavdelning Borås

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Intensivvårdsavdelningen (IVA) är en avdelning för allmän intensivvård. På helgen vårdar vi också patienter som har opererats. Avdelningen är öppen dygnet runt alla dagar i veckan.

Vi tar emot dig som är svårt sjuk och lider av svikt i vitala funktioner såsom andning, cirkulation och medvetande. Detta innebär att du som patient ofta behöver respiratorbehandling och intensivövervakning. IVA-miljön präglas av många tekniska hjälpmedel i form av medicinsk apparatur och avancerad övervakningsutrustning för vård 24 timmar om dygnet.

Innan du skrivs in på vår avdelning har intensivvårdsansvarig läkare, i samråd med ansvarig läkare på den avdelning där du är inskriven som patient, beslutat att ditt tillstånd kräver intensivvård.

För närstående 

Besök av närstående är en viktig del i patientens tillfrisknande och vi har inga bestämda besökstider. Självklart är barn också välkomna. För att besök inte ska kollidera med ronder, rapporter, undersökningar och vilostund är det bra att kontakta ansvarig sjuksköterska inför besöket. När det gäller besök till patienter som har opererats på helgen är vi restriktiva då de kräver lugn och ro efter operationen.

Avdelningen är alltid låst. Använd ringklockan och invänta personal som möter dig. Uppge ditt namn och vem du ska besöka. Det finns möjlighet att komma i kontakt med präst eller tolk. Vi förmedlar den kontakten.

Bra att tänka på för närstående

  • På grund av allergier ber vi er undvika starka parfymer och blommor
  • Värdesaker kan inte förvaras på avdelningen utan vi önskar att närstående tar med dessa hem
  • Ytterkläder bör förvaras i skåp vid ingången till avdelningen
  • Mobiltelefoner får endast användas i väntrum och samtalsrum på avdelningen

Vi som arbetar här

Hos oss arbetar specialutbildade läkare, vidareutbildade sjuksköterskor inom intensivvård, undersköterskor och sekreterare. Vi arbetar i team och i nära sambarbete med bland annat sjukgymnaster för att ge bästa möjliga vård. Vi strävar efter en god och säker vård, där du som patient ska känna dig trygg och respekterad.

Monica Leander Malmlöv

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Vikström

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-10-11 15:35