BB-avdelning

Kontaktuppgifter

Telefontider

Alla dagar dygnet runt
mån - sön dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus BB avdelning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Till BB-avdelningen kommer du efter att ditt barn är fött. Under BB-tiden får du råd, stöd och hjälp med amning eller matning och med att sköta om barnet.

Din vistelse hos oss

Vården på BB är familjeinriktad. Partner är välkommen att delta under hela eller delar av vårdtiden, allt efter vad som blir bäst för just er familj. Målet med tiden på BB är att ni ska lära känna ert barn och dess behov. Så snart som möjligt efter att ni har kommit till BB får ni en individuell basinformation utifrån era behov, tidigare kunskap och erfarenhet.

Barnet är hos dig/er hela dygnet och du/ni får själv sköta om barnet i den omfattning som är lagom utifrån hur du mår som nybliven mamma. Vår önskan är att ni ska känna er trygga och ta egna initiativ så att era egna önskemål och förväntningar på BB-tiden tillgodoses så långt som möjligt.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • tofflor eller inneskor
  • sköna och praktiska kläder
  • hygienartiklar
  • kläder till det nyfödda barnet
  • bilbarnstol

Vi som arbetar här

Vi som arbetar på BB-avdelningen är barnmorskor, barnsköterskor, undersköterskor, gynekologer, barnläkare och medicinska sekreterare. Fysioterapeut, uroterapeut och kurator finns knutna till avdelningen.

Ansvariga för avdelningen

Marie Björfjäll, vårdenhetschef

Telefon  
033 - 616 17 33

E-post 
marie.bjorfjall@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2017-08-21 11:17