Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gynekologiavdelning

Tillfällig information För Kvinnokliniken gäller följande:

Gynekologiavdelning = inga medföljande

Har du symtom på luftvägsinfektion ska du avboka dina bokade tider via www.1177.se. Där behöver du logga in och söka på din aktuella mottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Här samlas praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Gynekologiavdelningen vårdar patienter med kvinnosjukdomar, gynekologisk cancer och komplikationer efter förlossning. Till oss kommer du vid planerade gynekologiska operationer och behandlingar, eller för akuta besvär via gynekologisk mottagning.

Din vistelse hos oss

Inför din tid på avdelningen får du information av din läkare eller annan personal om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser. Det kan till exempel vara att du inte får äta eller dricka en viss tid inför behandlingen, eller att du ska duscha hemma med bakteriedödande duschtvål.

Om du röker är det bra att göra ett uppehåll med rökningen några veckor före din operation. Det förbättrar resultatet, påskyndar läkningen och minskar risken för komplikationer. Sjukhuset erbjuder hjälp att sluta röka, tillfälligt eller permanent.

När du väl är på plats görs tidigt en så kallad individuell vårdplanering, där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset.

Alla patientrum har TV, dusch och toalett. Vi har sex enkelrum och ett tvåbäddsrum. Lunch och middag serveras i matsalen på avdelningen, där det också finn en kaffemaskin för patienterna. Det finns gratis tillgång till trådlös internetuppkoppling. Patienttelefon finns att hyra. På sidorna under Patient hos oss får du svar på fler praktiska frågor kring tiden på sjukhuset.

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn, som betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • ifylld hälsodeklaration om du fått en sådan med kallelsen till sjukhuset
  • eventuella mediciner och hjälpmedel som du använder
  • eventuellt sjukintyg
  • tofflor eller inneskor
  • sköna och praktiska kläder
  • hygienartiklar

Vi som arbetar här

Gynekologer, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator och medicinska sekreterare.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Här samlas praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Teresa Hjelmäng

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.


Senast uppdaterad: 2021-10-07 12:37