Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akutmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Mer information

Akutmottagningen är öppen dygnet runt och här kan barn och vuxna som är svårt sjuka eller skadade söka vård dygnet runt. Våra specialiteter är kirurgi, ortopedi och medicin. På kvällar, nätter och helger tar vi även emot patienter med akuta besvär inom områdena ögon, öron, näsa, hals och gynekologi.

Observera att barn, vuxna och närstående som har eller har varit i kontakt med vattkoppor eller mässlingen tas emot på särskilt vis och inte får vistas i allmänna lokaler på akutmottagningen.

Söka vård hos oss

Ring 112 för omedelbar hjälp

Till exempel vid:

  • trafikolycka och andra olycksfall.
  • vid allvarliga akuta sjukdomar, till exempel hjärtinfarkt, slaganfall (stroke), stora blödningar, akuta andningssvårigheter eller benbrott.
  • förgiftningar

Ring 1177 för rådgivning

Du kommer till oss på remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare, efter sjukvårdsrådgivning via 1177 eller direkt till oss med ett akut vårdbehov. 

Kontakt och rådgivning

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till akutmottagningen anmäler du dig i kassan och ditt besök registreras. Vi gör en medicinsk bedömning och prioritering för alla patienter. Den medicinska prioriteringen avgör när i turordningen vi tar hand om dig. Svårt sjuka eller skadade patienter har förtur. Det är därför svårt att i förväg säga hur lång din väntetid blir.

Du kan bli hänvisad från akutmottagningen till en vårdcentral eller jourcentral om vi bedömer att det inte är krävs specialistsjukvård.

På akutmottagningen finns en varuautomat där du kan köpa något att äta.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID-handling

Vi ser helst att vi du betalar för besöket via faktura. Den skickas ut per post i efterhand. Det går också bra att betala med kort på plats, eller med kontanter.

Vi som arbetar här

Akutmottagningen bemannas med sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och medicinska sekreterare.Vi arbetar utifrån de gemensamma mål som gäller för alla akutmottagningar i Västra Götalandsregionen.

Ansvariga för mottagningen

E-post som du skickar till Södra Älvsborgs sjukhus blir en allmän handling. Det innebär att meddelandet kan vara offentligt, vilket i sin tur innebär att någon på begäran har rätt att ta del av informationen. Vissa uppgifter kan dock vara sekretessbelagda.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Mer information

Jessica Ekström Essen

Vårdenhetschef

Lena Karlsson

Vårdenhetschef

Patrik Lundh

Enhetschef
Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-05-15 16:17