Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirusinfektion covid-19

Tillfälliga förändringar på SÄS pga coronapandemin. Läs mer på SÄS sida om Covid-19

Akutmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Akutmottagning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

På akutmottagningen kan du som är svårt sjuk eller skadad söka vård dygnet runt. Våra specialiteter är kirurgi, ortopedi och medicin. På kvällar, nätter och helger tar vi även emot patienter med akuta besvär inom områdena ögon, öron, näsa, hals och gynekologi.

Ring 112 för omedelbar hjälp

Till exempel vid:

  • trafikolycka och andra olycksfall.
  • vid allvarliga akuta sjukdomar, till exempel hjärtinfarkt, slaganfall (stroke), stora blödningar, akuta andningssvårigheter eller benbrott.
  • förgiftningar

Söka vård hos oss

Du som patient kommer till oss på remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare, efter sjukvårdsrådgivning via 1177 Vårdguiden eller direkt till oss med ett akut vårdbehov. 

Sök rätt vård

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till akutmottagningen anmäler du dig i kassan och ditt besök registreras. Vi gör en medicinsk bedömning och prioritering för alla patienter. Den medicinska prioriteringen avgör när i turordningen vi tar hand om dig. Svårt sjuka eller skadade patienter har förtur. Det är därför svårt att i förväg säga hur lång din väntetid blir.

Du kan som patient bli hänvisad från akutmottagningen till en vårdcentral eller jourcentral om vi bedömer att det inte är krävs specialistsjukvård. Barn med akuta medicinska behov hänvisas till barnakutmottagningen.

På akutmottagningen finns en varuautomat där du kan köpa något att äta.

Vad händer på akuten

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID-handling

Vi ser helst att vi du som patient betalar för besöket via faktura. Den skickas ut per post i efterhand. Det går också bra att betala med kort på plats, eller med kontanter.

Vi som arbetar här

Akutmottagningen bemannas med sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och medicinska sekreterare.Vi arbetar utifrån de gemensamma mål som gäller för alla akutmottagningar i Västra Götalandsregionen.

Ansvariga för mottagningen

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter. Logga in på 1177.se om du har en e-legitimation eller fyll i formuläret via nedanstående länk.

E-post som du skickar till akutkliniken, Södra Älvsborgs sjukhus blir en allmän handling. Det innebär att meddelandet kan vara offentligt, vilket i sin tur innebär att någon på begäran har rätt att ta del av informationen. Vissa uppgifter kan dock vara sekretessbelagda.

Webbformulär akutkliniken

Patrik Lundh, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 10 00, vx

Mer om verksamheten

Akutklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2020-02-20 13:07