Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dietistmottagning Borås

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefonnummer
033 - 616 39 67

Boka tid/omboka tid/avboka tid
033 - 616 22 47
måndag-fredag kl 10.00-11.30

Rådgivning och förskrivning av nutritionsprodukter för dig som redan har dietistkontakt
033 - 616 39 67 röstbrevlåda som lyssnas av varje vardag.

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Yttre vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Inre vägbeskrivning

Ingång 10, Plan 7

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Dietist- och logopedmottagning/Dietistmottagning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Dietister arbetar med mat och näring i olika former som kan förebygga och behandla sjukdomar och tillstånd som orsakats av brister, överskott eller obalans av näringsämnen. Enheten för dietister på SÄS ansvarar för nutritionsbehandling av patienter både på SÄS Borås och SÄS Skene. Vi arbetar med vuxna, barn och ungdomar inom öppen- och slutenvård. På enheten för dietister finns Resursteamet för enteral nutrition som ombesörjer nutritionsbehandling för personer med behov av enteral nutrition (sondnäring) även utanför sjukhuset. Resursteamet består av en dietist och en sjuksköterska.

 

Söka vård hos oss

För att komma till dietist behöver din ansvarige läkare vid sjukhuset skriva en remiss till dietistmottagningen. Avgiften är 100 kr vid mottagningsbesök för vuxna.

Väntetiden för att komma till dietist varierar ifrån en till åtta veckor. Patienter med akuta sjukdomstillstånd prioriteras och för övriga patienter är det så snart som möjligt.

Patienter som har enteral nutrition följs av resursteamet för enteral nutrition från avdelning till hemmet eller det kommunala boendet.

Vid ditt besök hos oss

De flesta dietister på SÄS Borås har mottagning i rehabhuset, ingång 10. Några dietister träffar även patienter på andra mottagningar på sjukhuset. Titta därför på din kallelse för att vara säker på vart du ska.

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Frida Otterdahl

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-02-18 09:56