Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dietistmottagning Borås

Kontaktuppgifter

Telefon

Boka tid/omboka tid/avboka tid
033 - 616 22 47
måndag-fredag kl 10.00-11.30

Rådgivning och förskrivning av nutritionsprodukter för dig som redan har dietistkontakt
033 - 616 39 67 röstbrevlåda som lyssnas av varje vardag.

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Dietister arbetar med mat och näring i olika former som kan förebygga och behandla sjukdomar och tillstånd som orsakats av brister, överskott eller obalans av näringsämnen. Enheten för dietister på SÄS ansvarar för nutritionsbehandling av patienter både på SÄS Borås och SÄS Skene. Vi arbetar med vuxna, barn och ungdomar inom öppen- och slutenvård. På enheten för dietister finns Resursteamet för enteral nutrition som ombesörjer nutritionsbehandling för personer med behov av enteral nutrition (sondnäring) även utanför sjukhuset. Resursteamet består av en dietist och en sjuksköterska.

 

Söka vård hos oss

För att komma till dietist behöver din ansvarige läkare vid sjukhuset skriva en remiss till dietistmottagningen. Avgiften är 100 kr vid mottagningsbesök för vuxna.

Väntetiden för att komma till dietist varierar ifrån en till åtta veckor. Patienter med akuta sjukdomstillstånd prioriteras och för övriga patienter är det så snart som möjligt.

Patienter som har enteral nutrition följs av resursteamet för enteral nutrition från avdelning till hemmet eller det kommunala boendet.

Vid ditt besök hos oss

De flesta dietister på SÄS Borås har mottagning i rehabhuset, ingång 10. Några dietister träffar även patienter på andra mottagningar på sjukhuset. Titta därför på din kallelse för att vara säker på vart du ska.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Senast uppdaterad: 2021-06-09 10:55