Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Osteoporosmottagning

Tillfällig information Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.
De flesta som får covid-19 behöver inte kontakta vården. Om du känner dig mycket sjuk ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177. Om du har mycket svårt att andas, ring 112.

Kontaktuppgifter

Telefon

Tidbokning 033-616 1450

Telefontider

måndag - fredag 7:30 - 8:00

Torsdagar även 16:00-16:30

Tidbokning måndag-fredag 10:00 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Osteoporosmottagning
Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Osteoporosmottagningen utreder benskörhet (osteoporos). I vissa fall ges även behandling på mottagningen.

Osteoporosmottagningen är stängd tills vidare p.g.a. covid-19. Vi har öppet enstaka dagar och återkopplar till de patienter som lämnat telefonsvarsmeddelande.

Söka vård hos oss

Du får remiss till oss från din vårdcentral eller annan vårdgivare. Det sker vid misstanke om risk för benskörhet, inför vissa behandlingar eller operationer. Utredning sker genom bentäthetsmätning som är en röntgenundersökning med låg stråldos.

Vid ditt besök hos oss

Med din kallelse får du ett frågeformulär som du fyller i hemma och tar med till mottagningen. Frågorna är en del av undersökningen och ligger till grund för den slutliga bedömningen.

Vid ditt besök får du träffa sjuksköterska. I regel kan du få besked om resultatet av undersökningen i direkt anslutning till besöket.

Vi som arbetar här

Sjuksköterskor och överläkare.

Ansvariga för mottagningen

Johan Leo Bergfors, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 28 98

E-post
johan.bergfors@vgregion.se

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2020-05-08 08:37