Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rehabiliteringsmedicinsk avdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
11:00 - 16:00

Växeltelefon

Besökstider

måndag - fredag
16:00 - 20:00
lördag - söndag
10:00 - 20:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Rehabiliteringsmedicinsk avdelning vänder sig främst till personer som har ett stort rehabiliteringsbehov på grund av sjukdom eller skada.

Vi rehabiliterar patienter efter bland annat ryggmärgsskador, hjärnskador inklusive stroke, multitrauma, amputation och vissa neurologiska sjukdomar såsom MS (multipel skleros). Avdelningen har även två vårdplatser för patienter med reumatiska sjukdomar som kräver vård under hela dygnet.

Vi värdesätter att arbeta i team tillsammans med patienten och målet är att patienten ska komma tillbaka - medicinskt, psykiskt, socialt och yrkesmässigt - till ett så bra liv som möjligt.

Rehabiliteringsprogram slutenvård

Din vistelse hos oss

För att komma till oss krävs en remiss av din läkare. Våra rehabiliteringsläkare tar sedan ställning till om du är i behov av specialistrehabilitering.

När du har kommit till oss upprättar vi tillsammans en rehabiliteringsplan, som innehåller dina mål och den förväntade vårdtiden. Denna uppdateras kontinuerligt under din tid på avdelningen.

Avdelningen har 16 vårdplatser fördelade på enkelrum samt tvåbäddsrum. Måltiderna serveras i våra två matsalar på avdelningen. Där finns också tv-apparater. Patientrummen har inga tv-apparater då lugn och ro är en viktig del av rehabiliteringen.

Det finns gratis tillgång till trådlös internetuppkoppling. Mobiltelefon får användas men hänsyn ska tas till medpatienter. Patienttelefon finns att hyra. Tänk på att det inte är tillåtet att fotografera på sjukhuset.

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn. Den betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team där undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kurator och psykolog ingår. Vi har även ett nära samarbete med dietist och logoped som kopplas in när behov finns.

Avdelningen är också en utbildningsvårdavdelning (UVA) där vi har nära samarbete med högskolan i Borås. På avdelningen arbetar en huvudhandledare tillsammans med våra bashandledare och studenter.

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2022-03-24 11:11