Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rehabiliteringsmedicinsk avdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
11:00 - 16:00

Växeltelefon

Besökstider

måndag - fredag
16:00 - 20:00
lördag - söndag
10:00 - 20:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon. Logga in på vgregion.se/checkin

Hälsocoach online

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Boka din egen hälsocoach

Ackreditering

Rehabiliteringsmedicin Södra Älvsborgs Sjukhus är sedan juni 2017 ackrediterade enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities). Ackrediteringen var verksamhetens första och fick högsta möjliga betyg som är en treårig ackreditering.

CARF är en internationell, icke vinstdrivande organisation som kvalitetssäkrar verksamheter som arbetar med rehabilitering. Att tilldelas denna ackreditering innebär att verksamheten håller hög kvalitet inom slutenvårds och dagrehabilitering.

Områden som granskas är ledningsstrukturen och rehabiliteringsprocessen, i centrum för kraven står patientens livskvalitet.

Exempel på områden som granskas är patientens delaktighet och information/utbildning till patienter och närstående, samordning i rehabiliteringskedjan, personalens kompetens och det intradisciplinära teamarbetet.

Verksamheten måste också arbeta strategiskt och förbättra verksamheten utifrån resultat, patienter, närstående, personal och andra intressenter skall vara en naturlig del i förbättringsarbetet. Andra viktiga områden är hälsa och säkerhet, riskhantering, patientens rättigheter, följsamhet till lagar etc.

Läs mer på
www.CARF.org

 

                       

Rehabiliteringsmedicinsk avdelning vänder sig främst till personer som har ett stort rehabiliteringsbehov på grund av sjukdom eller skada.

Vi rehabiliterar patienter efter bland annat ryggmärgsskador, hjärnskador inklusive stroke, multitrauma, amputation och vissa neurologiska sjukdomar såsom MS (multipel skleros). Avdelningen har även två vårdplatser för patienter med reumatiska sjukdomar som kräver vård under hela dygnet.

Vi värdesätter att arbeta i team tillsammans med patienten och målet är att patienten ska komma tillbaka - medicinskt, psykiskt, socialt och yrkesmässigt - till ett så bra liv som möjligt.

Mer information finns i Rehabiliteringsprogram slutenvård (pdf).

Din vistelse hos oss

För att komma till oss krävs en remiss av din läkare. Våra rehabiliteringsläkare tar sedan ställning till om du är i behov av specialistrehabilitering.

När du har kommit till oss upprättar vi tillsammans en rehabiliteringsplan, som innehåller dina mål och den förväntade vårdtiden. Denna uppdateras kontinuerligt under din tid på avdelningen.

Avdelningen har 18 vårdplatser fördelade på enkelrum, tvåbädds- och fyrbäddsrum. Måltiderna serveras i våra två matsalar på avdelningen. Där finns också tv-apparater. Patientrummen har inga tv-apparater då lugn och ro är en viktig del av rehabiliteringen.

Det finns gratis tillgång till trådlös internetuppkoppling. Mobiltelefon får användas men hänsyn ska tas till medpatienter. Patienttelefon finns att hyra. Tänk på att det inte är tillåtet att fotografera på sjukhuset.

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn. Den betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team där undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kurator och psykolog ingår. Vi har även ett nära samarbete med dietist och logoped som kopplas in när behov finns.

Avdelningen är också en utbildningsvårdavdelning (UVA) där vi har nära samarbete med högskolan i Borås. På avdelningen arbetar en huvudhandledare tillsammans med våra bashandledare och studenter.

Utbildningsvårdavdelning rehab-UVA

Ansvariga för avdelningen

Elisabeth Johansson, vårdenhetschef
Christina Ekberg, vårdenhetschef

Telefon

Elisabeth Johansson, 033 - 616 14 44
Christina Ekberg 033 - 616 21 27

E-post

elisabeth.ca.johansson@vgregion.se

christina.ekberg@vgregion.se

Mer om verksamheten

Neuro- och Rehabiliteringskliniken

Läs mer om rättigheter, regler, e-tjänster m.m, under:

För dig som är patient


Senast uppdaterad: 2021-04-07 12:50