Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rehabiliteringsmedicin är ackrediterade enligt CARF

Rehabiliteringsmedicin Södra Älvsborgs sjukhus är sedan juni 2017 ackrediterade enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities). Ackrediteringen var verksamhetens första och fick högsta möjliga betyg som är en treårig ackreditering.

CARF är en internationell, icke vinstdrivande organisation som kvalitetssäkrar verksamheter som arbetar med rehabilitering. Att tilldelas denna ackreditering innebär att verksamheten håller hög kvalitet inom slutenvårds och dagrehabilitering.

Områden som granskas är ledningsstrukturen och rehabiliteringsprocessen, i centrum för kraven står patientens livskvalitet.

Exempel på områden som granskas är patientens delaktighet och information/utbildning till patienter och närstående, samordning i rehabiliteringskedjan, personalens kompetens och det intradisciplinära teamarbetet.

Verksamheten måste också arbeta strategiskt och förbättra verksamheten utifrån resultat, patienter, närstående, personal och andra intressenter skall vara en naturlig del i förbättringsarbetet. Andra viktiga områden är hälsa och säkerhet, riskhantering, patientens rättigheter, följsamhet till lagar etc.

www.CARF.org

Resultatuppföljning

Rehabiliteringsmedicinsk avdelning - information och utfall

Rehabiliteringsmedicinsk dagrehabilitering - information och utfall

Hanna Hermansson

Undersköterska
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-03-24 09:02