Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopedteknik Borås

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
9:30 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider Borås
mån - tor 7:30 - 15:30
Lunchstängt 12:00 - 13:00

fredag 7:30 - 14:00
Lunchstängt 12:00 - 13:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Öppetider Alingsås
Tis, tors 08:00 - 14.30 
Lunchstängt 12:00 - 13:00

Besöksadress Alingsås
Ortopedteknik Alingsås lasarett
Södra Ringgatan 30
Alingsås


Hitta till Ortopedteknik Borås 

Här får du information om mottagningen och vad du behöver tänka på inför ditt besök. Du hittar också kontaktuppgifter till mottagningen och länkar till e-tjänster där du kan kontakta mottagningen i olika vårdäreden via 1177.se.

Om mottagningen

Ortopedteknik är öppet för personer med funktionshinder i rörelseapparaten. Genom vårt medicinska och biomekaniska kunnande kan vi erbjuda tillverkning och anpassning av hjälpmedel i form av ortoser (stödjande skydd), proteser, skor och inlägg/fotbäddar.

Söka vård hos oss

För att komma till ortopedteknik behöver du ett medicinskt underlag, en remiss. Om du har fått en remiss från din vårdgivare, vänligen skicka den till oss så hör vi av oss till dig.

Det är också möjligt att göra en så kallad egen vårdbegäran (egenremiss). Det är en blankett som du själv fyller i och skickar in till oss genom att logga in på 1177.se.

Vi finns på SÄS i Borås och har en filial på Alingsås lasarett.

Vid ditt besök hos oss

Vi är tacksamma om du kommer till ortopedteknik tio minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Du behöver inte anmäla dig i huvudentrén, utan anmäler dig direkt i receptionen på ortopedteknik.

Besöket kostar 100 kr för vuxna från 20 år. För barn eller för dig som är över 85 år är besöket kostnadsfritt. Betala gärna med betalkort. Högkostnadskort för besök gäller på Ortopedteknik.

Vi på Ortopedteknik kan erbjuda ett digitalt vårdmöte, i de fall det är möjligt.

Har du inte möjlighet att komma på ditt besök?

Avboka besöket så snart du vet att du inte kan komma på telefonnummer 033-616 14 60 (telefonsvararfunktion finns). Avgift tas ut om du uteblir från ett planerat besök och inte lämnat återbud minst 24 timmar före besöket. Det gäller även barn, personer över 85 och om du har frikort.

Kostnader för hjälpmedel

Invånare i Västra Götaland lånar de flesta hjälpmedel kostnadsfritt med nyttjanderätt. Vissa ortopedtekniska produkter och förbrukningsvaror betalar dock patienten själv. För skor betalas en egenavgift som förnärvarande ligger på 400kr/par till barn och 800kr/par för vuxna.

Behovet av skor och andra hjälpmedel bedöms av legitimerad personal på ortopedteknik i Borås och Alingsås.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • Kallelse
  • Eventuellt högkostnadskort eller frikort
  • Tidigare hjälpmedel
  • Inom- och utomhuskor du vanligtvis använder om du har bekymmer med ben och/eller fot.

Bildstöd

Vid behov se vårt bildstöd. 

Bildstöd 

Vi som arbetar här

Vi som arbetar här är utbildade Leg. ortopedingenjörer, ortopedtekniker, ortopedskotekniker, undersköterska och personal med administrativ utbildning.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2023-08-29 11:52