Psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri, barn och unga
Mottagningen har ett specialistteam som genomför neuropsykiatriska utredningar. De görs när man misstänker att barnets svårigheter påverkar dess vardag så negativt att de innebär en funktionsnedsättning. Det som utreds är om barnet har svårigheter inom autismområdet.
Vad kan du få hjälp med
Psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri tar emot barn och ungdomar (6-18 år) med en konstaterad neuropsykiatrisk diagnos (autism och/eller ADHD) utan intellektuell funktionsnedsättning i kombination med måttlig och allvarlig psykisk ohälsa. Du och din familj kan få hjälp hos oss om du har autism eller ADHD i kombination med till exempel bipolär sjukdom, depression, psykostillstånd, trauma, tvångssymtom eller ångestsyndrom som inte kunnat behandlas i primärvården.
Psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri "Lättspår" tar även emot för medicinsk behandling av ADHD.
Mottagningen har ett specialistteam som genomför neuropsykiatriska utredningar. Utredning görs när man misstänker att barnets svårigheter påverkar dess vardag så negativt att de innebär en funktionsnedsättning. Det som utreds är om barnet har neuropsykiatriska svårigheter; till exempel autism. ADHD, tourettes syndrom, trotssyndrom eller liknande.
Söka vård hos oss
Söka vård hos oss
Har du ingen pågående kontakt med oss och önskar hjälp för ditt psykiska mående, är du välkommen att kontakta ”En väg in”.
”En väg in” är ett kontaktcenter med uppgift att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa att hitta rätt i vården. Kontaktcentret är till för barn och unga som inte vet vart de ska vända sig och kan nås genom telefon 1177 eller genom att logga in och lämna ett meddelande och egenremiss på 1177.se. Du kan inte längre skicka en egenremiss direkt till mottagningen. ”En väg in” är öppet för barn och unga som tar en egen kontakt och för vårdnadshavare eller närstående som hjälper till att ta kontakt.
Vid ditt besök hos oss
Nybesök
Det första besöket handlar om att du får beskriva din vardagssituation och dina problem eller svårigheter. Kan vi inte ge det stöd som du söker, hjälper vi till att kontakta rätt verksamhet eller myndighet.
Behandlingskonferens
Behandlaren du träffat under nybesöket tar sedan med sig informationen som kommit fram under nybesöket till behandlingskonferens. I en behandlingskonferens deltar flera olika professioner så som läkare, sjuksköterska, kurator och psykolog. De gör tillsammans en bedömning kring vilka behandlingsinsatser du kommer att erbjudas.
Planering
När behandlingskonferensen är genomförd blir du kontaktad för att delges teamets bedömning. Tillsammans diskuterar vi mål och planerade åtgärder.
Behandlande åtgärder
Vi utgår från dina förutsättningar och behov. Du kan få stöd och behandling i grupp eller individuellt.
Utvärdering
Tillsammans utvärderar vi behandlingsinsatsen. När du inte behöver fler åtgärder från psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri avslutas kontakten.
Checklista inför ditt besök
Tänk på att ta med:
- Kallelse
- Fotolegitimation eller annan ID-handling
- Eventuell medicinlista
- Eventuell hälsodeklaration
Meddela oss i god tid om du behöver tolk.
Vi som arbetar här
På psykiatrimottagning 10 arbetar läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, arbetsterapeut, logoped, specialpedagog, socialpedagog, dietist och medicinsk sekreterare.