Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri, barn och unga

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Val 2 Adm frågor
måndag - fredag
8:00 - 9:00
Val 1 Rådgivning
måndag - fredag
13:00 - 14:00
Val 2 Adm frågor
måndag - fredag
14:00 - 15:00

OBS! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss istället eller kontakta oss via 1177.se

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Mottagningen har ett specialistteam som genomför neuropsykiatriska utredningar. De görs när man misstänker att barnets svårigheter påverkar dess vardag så negativt att de innebär en funktionsnedsättning. Det som utreds är om barnet har svårigheter inom autismområdet.

Vad kan du få hjälp med

Psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri tar emot barn och ungdomar (6-18 år) med en konstaterad neuropsykiatrisk diagnos (autism och/eller ADHD) utan intellektuell funktionsnedsättning i kombination med måttlig och allvarlig psykisk ohälsa. Du och din familj kan få hjälp hos oss om du har autism eller ADHD i kombination med till exempel bipolär sjukdom, depression, psykostillstånd, trauma, tvångssymtom eller ångestsyndrom som inte kunnat behandlas i primärvården.

Psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri "Lättspår" tar även emot för medicinsk behandling av ADHD.

Mottagningen har ett specialistteam som genomför neuropsykiatriska utredningar. Utredning görs när man misstänker att barnets svårigheter påverkar dess vardag så negativt att de innebär en funktionsnedsättning. Det som utreds är om barnet har neuropsykiatriska svårigheter; till exempel autism. ADHD, tourettes syndrom, trotssyndrom eller liknande.
Söka vård hos oss

Söka vård hos oss

Har du ingen pågående kontakt med oss och önskar hjälp för ditt psykiska mående, är du välkommen att kontakta ”En väg in”. 

”En väg in” är ett kontaktcenter med uppgift att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa att hitta rätt i vården. Kontaktcentret är till för barn och unga som inte vet vart de ska vända sig och kan nås genom telefon 1177 eller genom att logga in och lämna ett meddelande och egenremiss på 1177.se. Du kan inte längre skicka en egenremiss direkt till mottagningen. ”En väg in” är öppet för barn och unga som tar en egen kontakt och för vårdnadshavare eller närstående som hjälper till att ta kontakt.

Mer information om ”En väg in” och hur du går till väga för att skicka egenremiss genom att logga in på 1177.se

Vid ditt besök hos oss

Nybesök

Det första besöket handlar om att du får beskriva din vardagssituation och dina problem eller svårigheter. Kan vi inte ge det stöd som du söker, hjälper vi till att kontakta rätt verksamhet eller myndighet.

Behandlingskonferens

Behandlaren du träffat under nybesöket tar sedan med sig informationen som kommit fram under nybesöket till behandlingskonferens. I en behandlingskonferens deltar flera olika professioner så som läkare, sjuksköterska, kurator och psykolog. De gör tillsammans en bedömning kring vilka behandlingsinsatser du kommer att erbjudas.

Planering

När behandlingskonferensen är genomförd blir du kontaktad för att delges teamets bedömning. Tillsammans diskuterar vi mål och planerade åtgärder.
Behandlande åtgärder

Vi utgår från dina förutsättningar och behov. Du kan få stöd och behandling i grupp eller individuellt.

Utvärdering

Tillsammans utvärderar vi behandlingsinsatsen. När du inte behöver fler åtgärder från psykiatrimottagning 10 neuropsykiatri avslutas kontakten.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med:

  • Kallelse
  • Fotolegitimation eller annan ID-handling 
  • Eventuell medicinlista
  • Eventuell hälsodeklaration

Meddela oss i god tid om du behöver tolk.

Vi som arbetar här

På psykiatrimottagning 10 arbetar läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, arbetsterapeut, logoped, specialpedagog, socialpedagog, dietist och medicinsk sekreterare.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Profilbild av Johan Lepp

Johan Lepp

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 14:22