Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn- och ungdomsavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

På barn- och ungdomsavdelningen vårdas barn och ungdomar som ännu inte fyllt 18 år för sjukdomar inom olika specialiteter som till exempel medicin, kirurgi, ortopedi, öron och ögon. Barn som har särskilt smittsamma sjukdomar vårdas istället på infektionskliniken.

Observera att barn och närstående som har eller har varit i kontakt med vattkoppor eller mässlingen inte får vara på avdelningen. Infektionskänsliga patienter kan bli svårt sjuka av vattkoppor och mässling.

Din vistelse hos oss

På vårdavdelningen görs tidigt en så kallad individuell vårdplanering, där vi tillsammans går igenom vad som ska hända under tiden på sjukhus, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du kan åka hem. På ditt rum finns en Whiteboard-tavla med magnetbilder som visar vad som ska hända under dagen och nästkommande dag, till exempel undersökningar som ska göras, olika personer du ska träffa och provtagningar som behöver göras.

Om din inläggning på avdelningen är planerad får du information om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser. Det kan till exempel vara att du inte får äta eller dricka en viss tid inför behandlingen, eller att du ska duscha hemma med bakteriedödande duschtvål.

Alla rum är enkelrum. En förälder eller annan närstående får stanna på avdelningen tillsammans med barnet. Vi ser föräldrarna som en trygghet och en tillgång för barnen. Alla patientrum har tillgång till tv, dvd, dusch och toalett. Frukost, lunch och middag serveras i matsalen på avdelningen till barnet. Där finns också en kaffemaskin.

I anslutning till matsalen finns ett lekrum. Det finns också lekterapi som stöd för barnet. Barn- och ungdomsavdelningen har gratis tillgång till trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha på mobiltelefoner.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • favoritleksak, gosedjur och/eller favorit DVD-film

Vi som arbetar här

På barn- och ungdomsavdelningen arbetar läkare, sjuksköterska, barnsjuksköterska, undersköterska, barnsköterska och medicinsk sekreterare. Det finns också tillgång till psykolog, kurator, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut och lekterapeut.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Karin Öhman

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2023-02-20 14:51