Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirusinfektion covid-19

Tillfälliga förändringar på SÄS pga coronapandemin. Läs mer på SÄS sida om Covid-19

Barn- och ungdomsavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås
plan 4
Ingång 1, Hiss A

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Barnavdelning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

På barn- och ungdomsavdelningen vårdas barn och ungdomar som ännu inte fyllt 18 år för sjukdomar inom olika specialiteter som till exempel medicin, kirurgi, ortopedi, öron och ögon. Barn som har särskilt smittsamma sjukdomar vårdas istället på infektionskliniken.

Observera att barn och närstående som har eller har varit i kontakt med vattkoppor eller mässlingen inte får vara på avdelningen. Infektionskänsliga patienter kan bli svårt sjuka av vattkoppor och mässling.

Din vistelse hos oss

På vårdavdelningen görs tidigt en så kallad individuell vårdplanering, där vi tillsammans går igenom vad som ska hända under tiden på sjukhus, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du kan åka hem. På ditt rum finns en Whiteboard-tavla med magnetbilder som visar vad som ska hända under dagen och nästkommande dag, till exempel undersökningar som ska göras, olika personer du ska träffa och provtagningar som behöver göras.

Om din inläggning på avdelningen är planerad får du information om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser. Det kan till exempel vara att du inte får äta eller dricka en viss tid inför behandlingen, eller att du ska duscha hemma med bakteriedödande duschtvål.

Alla rum är enkelrum. En förälder eller annan närstående får stanna på avdelningen tillsammans med barnet. Vi ser föräldrarna som en trygghet och en tillgång för barnen. Alla patientrum har tillgång till tv, dvd, dusch och toalett. Frukost, lunch och middag serveras i matsalen på avdelningen till barnet. Där finns också en kaffemaskin.

I anslutning till matsalen finns ett lekrum. Det finns också lekterapi som stöd för barnet. Barn- och ungdomsavdelningen har gratis tillgång till trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha på mobiltelefoner.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • favoritleksak, gosedjur och/eller favorit DVD-film

Vi som arbetar här

På barn- och ungdomsavdelningen arbetar läkare, sjuksköterska, barnsjuksköterska, undersköterska, barnsköterska och medicinsk sekreterare. Det finns också tillgång till psykolog, kurator, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut och lekterapeut.

Ansvariga för avdelningen

Maria Juhlin, vårdenhetschef

Telefon 
033 - 616 28 33

E-post 
maria.juhlin@vgregion.se

Mer om verksamheten

Barn- och ungdomskliniken

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2020-05-26 12:43