Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hjärtintensivvårdsavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Här hittar du inför din vistelse samt kontaktuppgifter till avdelningen.

Om avdelningen

På avdelningen vårdar vi patienter med hjärtsjukdomar så som hjärtinfarkt, kärlkramp, rytmrubbningar och hjärtsvikt. Vi utför även behandlingar med PCI (ballongvidgning), pacemaker och tar hand om vården efter klaffoperation eller bypass-operation.

Vi har även dagvårdsverksamhet i anslutning till avdelningen där vi tar hand om patienter som inte behöver läggas in på sjukhuset för sin behandling. Det kan till exempel vara elkonverteringar, vissa pacemakerinläggningar, inställningar av medicin och behandling av hjärtsvikt.

Din vistelse hos oss

På vårdavdelningen görs en så kallad individuell vårdplanering där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset. De flesta av våra patienter behandlas färdigt på HIA och skrivs ut från sjukhuset, övriga förs vidare till andra vårdenheter för fortsatt vård och behandling.

På avdelningen finns tillgång till dusch, toalett och tv. Frukost, lunch och middag serveras antingen i matsalen eller på ditt rum. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista

Vi som arbetar här

Vi på hjärtintensiven arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Avdelningens personal har ett nära samarbete med sjukhusets olika mottagningar.

På avdelningen finns också möjlighet att träffa och få hjälp av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist. Genom detta arbetssätt kommer vi nära patienten och kan bedriva en individuell vård med ett helhetsperspektiv.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Susanne Johansson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-03-24 10:57