Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hjärtintensivavdelning, HIA

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
50455 Borås

Yttre vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Inre vägbeskrivning

Ingång 1, Hiss H, Plan 4

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Hjärtintensivavdelning
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

På hjärtintensivavdelningen, HIA, vårdar vi patienter med hjärtsjukdomar så som hjärtinfarkt, kärlkramp, rytmrubbningar och hjärtsvikt. Vi utför även behandlingar med PCI (ballongvidgning), pacemaker och tar hand om vården efter klaffoperation eller bypass-operation.

Vi har även dagvårdsverksamhet i anslutning till avdelningen där vi tar hand om patienter som inte behöver läggas in på sjukhuset för sin behandling. Det kan till exempel vara elkonverteringar, vissa pacemakerinläggningar, inställningar av medicin och behandling av hjärtsvikt.

Din vistelse hos oss

På vårdavdelningen görs en så kallad individuell vårdplanering där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset. De flesta av våra patienter behandlas färdigt på HIA och skrivs ut från sjukhuset, övriga förs vidare till andra vårdenheter för fortsatt vård och behandling.

På avdelningen finns tillgång till dusch, toalett och tv. Frukost, lunch och middag serveras antingen i matsalen eller på ditt rum. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista

Vi som arbetar här

Vi på hjärtintensiven arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Avdelningens personal har ett nära samarbete med sjukhusets olika mottagningar.

På avdelningen finns också möjlighet att träffa och få hjälp av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist. Genom detta arbetssätt kommer vi nära patienten och kan bedriva en individuell vård med ett helhetsperspektiv.

Ansvariga för avdelningen

Lena Hedenquist Broere, tf vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 38 47

E-post
lena.hedenquist.broere@vgregion.se

Mer om verksamheten

Medicinklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2021-02-25 15:50