Psykiatrimottagning 10, neuropsykiatri
Psykiatrimottagning 10 Neuropsykiatri vänder sig till personer med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, autismspektrumstörning och Tourettes syndrom. Insatserna planeras tillsammans med den enskilde och utifrån individuella behov.
Neuropsykiatriska mottagningen är en specialiserad öppenvårdsmottagning för vuxna patienter med diagnostiserad neuropsykiatrisk problematik som är i behov av specialistpsykiatrins insatser. Vi erbjuder multimodala behandlingsinsatser för att begränsa symtom och förhindra tillkommande svårigheter. Vi arbetar tvärprofessionellt och insatserna planeras tillsammans med den enskilde och utifrån hens individuella behov exempelvis:
- Information angående diagnos till patient och närstående
- Psykosociala och pedagogiska stöd insatser, individuella eller i grupp.
- Psykoterapi
- Utredning och bedömning av aktivitetsförmåga
- Samverkan då det gäller insatser för vår målgrupp.
- Strukturhöjande interventioner, anpassningar och strategier
- Hjälpmedelsförskrivning
- Läkemedelsbehandling
- Närståendekontakt
Söka vård hos oss
Du som patient kan komma till oss på remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare. Det går även att skicka in en egenremiss (egen vårdbegäran). Den finns att fylla i genom att logga in på 1177.se.
Vid ditt besök hos oss
Anmäl dig i kassan när du kommer till mottagningen. Vi vill helst att du betalar med betalkort. Är du under 20 år är besöket avgiftsfritt, med undantag av hälsovård, vissa vacciner, vissa intyg med mera. Om du uteblir från ett tidsbeställt besök eller inskrivning utan att ha lämnat återbud senast 24 timmar innan avtalad tid får du betala ordinarie patientavgift.
Södra Älvsborgs sjukhus är ett hälsofrämjande sjukhus och det är endast tillåtet att röka på anvisad plats. Vi ber dig också att undvika att använda parfym och andra doftande produkter.
Checklista inför ditt besök
Tänk på att ta med
- kallelse
- fotolegitimation
- eventuell medicinlista
- högkostnads- eller frikort
Meddela oss i god tid om du behöver tolk.
Vi som arbetar här
På mottagningen arbetar läkare, psykologer, socionomer, arbetsterapeut, sjuksköterska och sekreterare. Arbetet bedrivs med ett tvärprofessionellt synsätt.