Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hudmottagning Borås

Kontaktuppgifter

Telefon

Tidbokning:
033-616 25 02
Mån-fre kl 8:15-12:00

Tänk på att du kan använda 1177 e-tjänster för av- och ombokningar.

Telefontider

måndag - fredag
8:15 - 11:30
måndag
13:00 - 15:00
onsdag
13:00 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 12:00
måndag - fredag
13:00 - 16:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Här utreder och behandlar vi sjukdomar och besvär som till exempel eksem, psoriasis, solskador, olika tumörer i huden, svårläkta sår, hudinfektioner och skabb.

Hudmottagningen utreder och behandlar hudsjukdomar, samt förebyggande insatser, främst avseende hudcancer. Vid mottagningen finns operationssal, lasermottagning, ljusbehandling med mera.

Vi har en öppenvårdsverksamhet i form av specialistläkarmottagning vid SÄS Skene samt hudbehandlingsenheter i Borås och Skene och är främst inriktade på ljus- och badbehandling. Vi har även läkarmottagning.

Söka vård hos oss

Du som patient kommer hit med vårdbegäran (remiss) som du fått via din vårdcentral, annan läkare, via akutmottagning eller genom att du skickat in en egenremiss (egen vårdbegäran) till oss.

Remiss fyller du i genom att logga in på 1177.se, som du hittar länk till på denna sida till höger i 1177-blocket. För att vår bedömningsläkare ska kunna bedöma din remiss och prioritera hur snart du behöver komma till oss är det viktigt att du i remissen noga beskriver dina besvär.

Vid ditt besök hos oss

Läs igenom kallelsen som du fått till ditt besök. Om du inte har fått kallelse så följ de instruktioner du fick vid bokningen av din tid på mottagningen.

Kom till sjukhuset minst 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Anmäl dig och eventuellt betala i incheckningen vid huvudentrén innan du går till mottagningen. Du kan betala med kort eller få en faktura. Ditt besök tar omkring 20-30 minuter.

Om ditt inbokade besök blir mer än 30 minuter försenat har du rätt att få tillbaka patientavgiften. Om du missar ditt besök får du ändå betala avgiften via faktura. Avboka ditt besök om du inte kan komma, antingen genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa hit. Du kan också uträtta andra vårdärenden och se personlig vårdinformation via e-tjänster.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med:

  • kallelse
  • fotolegitimation, LMA-kort eller annan ID-handling
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, medicinska sekreterare och kurator. 

Ibland förekommer studenter vid mottagningen. Du har som patient  alltid rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Anna Hagborg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 13:59