Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Urologimottagning Borås

Kontaktuppgifter

Sjuksköterska Rådgivning
Tel. 033-616 10 55 knappval 2 val 1

Telefontider

måndag
9:00 - 11:00
tisdag
13:00 - 15:00
onsdag
9:00 - 11:00
torsdag
13:00 - 15:00
fredag
9:00 - 12:00

Uroterapeut
Tel. 033-616 47 77
knappval 2 val 2

måndag - fredag kl. 9-10
onsdag - torsdag kl. 15-16

Kontaktsjuksköterska för cancerpatienter
Tel. 033-616 10 45

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vi vänder oss till dig med problem som kan vara kopplade till urinvägarna. Många söker på grund av besvär med att kissa. Det kan vara av olika anledningar, främst godartad prostataförstoring, misstanke om prostatacancer, utredning av blod i urinen, njursten och urininkontinens.

Våra vanligaste undersökningar är ultraljudsundersökning av prostata och cystoskopi som är en undersökning av urinblåsan. På vår mottagning finns specifika sjuksköterskemottagningar för prostata- och blåscancer och  erektionsproblem.

Uroterapimottagningen är en del av urologmottagningen. Här utförs urodynamiska undersökningar (tryckmätning av urinblåsan), förskrivning av inkontinenshjälpmedel, impotensrådgivning, upplärning av självkateterisering och vård av patienter med komplicerade katetrar.

Vi har som mål att alla patienter med en cancerdiagnos ska få en kontaktsjuksköterska. Det kan bland annat förbättra ditt omhändertagande och ge en ökad trygghet.

Söka vård hos oss

Du som patient kommer in på remiss från din vårdcentral, via akutmottagningen eller annan vårdgivare. Du kan också skriva en egenremiss, egen vårdbegäran genom att logga in på 1177.se.

Vid ditt besök hos oss

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Anmäl dig och betala i incheckningen vid huvudentrén innan du går till mottagningen. Vi ser helst att du betalar med kort, men det går även att få en faktura. Ditt besök tar oftast 20-30 minuter. Om ditt besök blir mer än 30 minuter försenat har du rätt att få tillbaka patientavgiften.

Har du en planerad operation hos oss får du först komma på ett förberedande besök till vår  inskrivningsmottagning.

Checklista inför ditt besök

Att tänka på  

  • Ta med dig fotolegitimation, ifylld hälsodeklaration, kallelse och eventuellt högkostnadskort eller frikort.
  • Ta med aktuell medicinlista.
  • Om prover är ordinerade inför ditt besök, glöm inte att ta dessa i god tid innan enligt anvisning i kallelsen.
  • Önskar du en tolk ber vi dig att kontakta oss så fort som möjligt. Vi accepterar endast auktoriserad tolk. Närstående får gärna följa med, men inte som tolk.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, uroterapeuter, sekreterare, vårdenhetschef och kurator.

Eftersom sjukhuset har ett utbildningsuppdrag har vi studenter och kandidater på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här har tystnadsplikt.

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Thomas Hallberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2023-02-01 14:14