Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdavdelning Skene

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
6:30 - 15:30

Besökstider

måndag - torsdag
13:00 - 19:00
fredag
13:00 - 15:30

Besöksadress

Varbergsvägen 50
511 61 Skene

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Vårdavdelningen tar emot patienter med skador i leder, muskler och skelett och patienter med problem i urinvägarna. Till oss kommer du som efter en planerad operation måste stanna någon eller några dagar på sjukhus. Exempel på operationer är höft- eller knäprotesoperationer och prostataoperationer. Den beräknade vårdtider för sådana ingrepp är cirka två dygn.

Din vistelse hos oss

Inför din tid på vårdavdelningen får du information av din läkare eller annan personal om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser. Det kan till exempel vara att du inte får äta eller dricka en viss tid inför behandlingen, eller att du ska duscha hemma med bakteriedödande duschtvål.

Om du röker är det bra att göra ett uppehåll med rökningen några veckor före din operation. Det förbättrar resultatet, påskyndar länkningen och minskar risken för komplikationer. Sjukhuset erbjuder hjälp att sluta röka, tillfälligt eller permanent.

När du väl är på plats görs tidigt en så kallad individuell vårdplanering, där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset.

Vårdavdelning 1 finns i ljusa och moderna lokaler på plan 5 vid SÄS Skene. Här finns sju rum, alla med tv, dusch och toalett. Sex av dem är enkelrum, ett är tvåbäddsrum. Avdelningen är inredd med modern färgsättning och mycket konst, en miljö skapad för att vara hälsofrämjande.

Lunch och middag serveras i vår matsal, där det också finns en kaffemaskin till patienternas förfogande. Patienttelefon finns att hyra.

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn, som betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuella mediciner och hjälpmedel som du använder
  • eventuellt sjukintyg
  • toalettsaker
  • skor som är lätta att ta på och av och bekväma att gå i

Vi som arbetar här

Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. På avdelningen finns också fysioterapeuter för din rehabilitering.

Marko Anttila

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Senast uppdaterad: 2023-02-01 14:11