Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Under ditt sjukhusbesök

På sjukhusområdet finns flera matställen, apotek och annat för både patienter och besökare.

Service på sjukhuset

 

Patienter på vårdavdelningarna väljer själva måltider från en matsedel. Det finns också mellanmål. I vissa fall kan det vara aktuellt med specialkost. Veckomatsedeln finns på varje avdelning. Det är Regionservice som lagar maten till patienterna på våra sjukhus och i sjukhusets restauranger. 

Patientmeny

Besök på vårdavdelningar och mottagningar

Besökstid på vårdavdelningar är klockan 13.00–19.00 eller efter överenskommelse. För att värna om en lugn vårdmiljö har personalen rätt att begränsa antalet besökare. Vår grundprincip är max tre besökare.

Närstående till svårt sjuka patienter som vårdas på SÄS är också välkomna att bo på hotellet. 

SÄS Vårdhotell

För att skydda patienter, besökare och medarbetare finns några gemensamma
regler som vi ber dig som besöker sjukhusområdet att ta hänsyn till. Bland annat ber vi dig att inte använda starka dofter och att inte röka på sjukhusområdet. Vi har nolltollerans mot hot, våld och droger.

SÄS ordningsregler

Du har rätt att bemötas på ett professionellt och värdigt sätt i hälso- och sjukvården. Det gäller oavsett vad du har för kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, funktionalitet, etnicitet, språk, sexualitet, religion eller trosuppfattning, utbildning eller social status. Ett gott och jämlikt bemötande är en del av de mänskliga rättigheterna, svensk lag och sjukvårdens etiska princip om alla människors lika värde och gäller både patienter och närstående. 

Rättigheter i mötet med vården på 1177.se

Senast uppdaterad: 2023-03-10 09:34