Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet sätter fart på positiva krafter i kropp och själ. Man kan få goda hälsovinster genom att regelbundet ägna sig åt någon form av fysisk aktivitet. Du kan bland annat minska risken för diabetes, högt blodtryck, övervikt, hjärtinfarkt, bröst- och tjocktarmscancer, värk i leder samt benskörhet.

De flesta av oss behöver röra på sig mer och minska sitt stillasittande. Det finns flera symtom och sjukdomar som kan förbättras genom att aktivera kroppen mera. Som patient kan du därför få frågor om hur mycket du brukar röra på dig för att vi ska kunna ge dig rätt vård och behandling. Vid behov kan vi erbjuda dig rådgivning, Fysisk aktivitet på Recept (FaR) och hänvisning till stöd och hjälp. Du kan också kontakta din vårdcentral eller ta hjälp på egen hand. 

Fysisk aktivitet på Recept (FaR)

FaE är en sjukvårdande behandling som kan ordineras som ett komplement till eller som ersättning för läkemedel. FaR kan användas både i förebyggande och behandlande syfte vid olika sjukdomar eller tillstånd och är individuellt anpassat. Om du är patient och önskar recept kontakta din vårdkontakt.

Mer information om FaR, 1177

Ellinor Nylund

FaR-samordnare och legitimerad fysioterapeut
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Mer information

Senast uppdaterad: 2023-01-03 10:43