Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

BUP akutmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

OBS! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss istället eller kontakta oss via 1177.se

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Yttre vägbeskrivning

Byggnad 22, ingång 5, våning 6

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus BUP Akutmottagning
Brämhultsvägen 53 Byggnad 22, ingång 5, våning 6
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Barn och ungdomar upp till 18 år med ett barnpsykiatriskt akutbehov är välkomna till mottagningen med sina familjer. Akutmottagningen följer upp barn och ungdomar som inte har en pågående kontakt i öppenvård och som bedöms ha behov av en kort vårdinsats under högst tre veckor. Om det behövs längre insatser hjälper akutmottagningen till att förmedla kontakt till öppenvårdsmottagning.

Söka vård hos oss

Remisser tas emot på våra öppenvårdsmottagningar, som sedan fördelar dem och erbjuder en tid. Vid akuta situationer kan du själv ta kontakt med akutmottagningen för att rådgöra och vid behov få en akut tid. Du får då ett antal knappval för att välja den öppenvårdsmottagning du tillhör.

Om det inte är en akut situation ska du i första hand kontakta din vårdcentral för att få hjälp.

Vid ditt besök hos oss

Vid besöket ställer vi en rad frågor för att kunna erbjuda bästa möjliga hjälp redan från början. Oftast börjar ett akutbesök med ett samtal om vad som ska ske på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP).

Det är viktigt att familjen är med i planering och val av behandlingsform. Bäst är om de som är berörda av problemet kan delta. Vanligen träffar vi barnet eller ungdomen tillsammans med familjen under en del av samtalet. Under en annan del möter vi barnet eller ungdomen och föräldrarna var för sig.

Vi gör en bedömning av hur vi bäst kan hjälpa till, med utredning och/eller behandling. Ibland är det mera lämpligt att barnet eller ungdomen och familjen får kontakt med annan verksamhet, inom regionen eller i kommunen.

Vid behov hjälper vi till i kontakten med akutavdelning, öppenvårdsmottagning, mellanvård eller neuropsykiatriskt utredningsteam. Ibland är samtal med hela familjen att föredra, ibland individuella samtal. Vissa gånger kan barnet eller ungdomen behöva medicin under kortare eller längre tid.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling 
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration

Meddela oss i god tid om du behöver tolk.

Vi som arbetar här

På BUP akutmottagning arbetar läkare, sjuksköterska, psykolog och medicinsk sekreterare.

Ansvariga för mottagningen

Karolina Andersson, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 14 70

E-post
mailto:karolina.a.andersson@vgregion.se

OBS! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, ring oss istället eller kontakta oss via 1177.se

Mer om verksamheten

Barn- och ungdomspsykiatrisk klinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2016-07-04 10:45