Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

FOG – Förberedande OrienteringsGrupp

Vår förberedande grupp FOG är i första hand för dem med tvångsproblematik men andra kan också ta del utav informationen. FOG är uppdelat på 3 olika avsnitt. Det är viktigt att du tar del av dessa avsnitt då FOG är skapat för att förbereda för kommande behandling. Teamets önskemål är att alla patienter som står på väntelista för behandling skall ta del av FOG-avsnitten innan själva behandlingen startar.

FOG – Informationsvideo: En kort presentation om FOG, vad är FOG och vad innehåller den.

FOG avsnitt 1: Vad är tvångssyndrom: Handlar om hur tvångssyndrom fungerar. Den börjar med en förklaring av funktionen av känslor och ångest och förklarar sedan varför man får tvångstankar om och om igen. Föreläsningen avslutas med vilka olika typer av tvångstankar man kan drabbas av.

FOG avsnitt 2: Hur behandlar vi OCD: Dettas är bra att veta innan man ger sig in i en behandling så att man snabbt kan utmana sig för sina tvångstankar och få ut så mycket som möjligt av en behandling.

FOG avsnitt 3: Att vara anhörig: Detta avsnitt riktar sig till era anhöriga och vi uppmuntrar er att se den tillsammans. Det kan vara en utmaning att vara anhörig till någon som är drabbad av tvångssyndrom. I denna föreläsning berättar vi om vanliga problem som kan uppstå och vad man kan tänka på i bemötandet till den som är drabbad av tvångssyndrom. 

FOG eller Förberedande OrienteringsGrupp tillhör OCD-Tvångssyndrom Lerum. Idé Johannes Cannán- Magnusson & Isac Blixt. Material och manus Isac Blixt. Redigering och slutproduktion Johannes Cannán-Magnusson. Rättning & språk Annika Prytz. Presentatör Isac Blixt.

Johannes Cannan Magnusson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-02-16 16:26