Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bergen 4-dagarsbehandling mot tvångssyndrom

OCD-Tvångssyndrom Lerum kommer inom snart framtid att börja erbjuda Bergen intensiv 4-dagarsbehandling (B4DT) mot tvångssyndrom.

B4DT är en behandling som utvecklats i Bergen, Norge, av professorerna Gerd Kvale och Bjarne Hansen som båda är psykologer. Behandlingen bygger på Exponering med responsprevention (ERP) som är en evidensbaserad behandling för tvångssyndrom som nu förmedlas i ett nytt, intensivt format.

Behandlingsformatet har visat sig vara mycket effektivt och i dagsläget finns det 30 utbildade B4DT-team i Norge. Efterfrågan för B4DT är stor och nu pågår en internationell spridning där Houston OCD-program i USA och Ångestenheten vid Psykiatri Nordväst i Sverige ingår i ett internationellt forskningsprojekt med start under 2020. Framöver är det också tänkt att OCD-tvångssyndrom Lerum även skall ingå i detta projekt.

Förberedelser inför behandling

Titta på filmerna nedan.

Bergen introfilm 1

Bergen introfilm 2

Så ser de fyra behandlingsdagara ut

(Mer information kommer inom kort).


Senast uppdaterad: 2022-04-07 13:27