Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bergen 4-dagarsbehandling mot tvångssyndrom

OCD-Tvångssyndrom Lerum kommer inom snart framtid att börja erbjuda Bergen intensiv 4-dagarsbehandling (B4DT) mot tvångssyndrom.

B4DT är en behandling som utvecklats i Bergen, Norge, av professorerna Gerd Kvale och Bjarne Hansen som båda är psykologer. Behandlingen bygger på Exponering med responsprevention (ERP) som är en evidensbaserad behandling för tvångssyndrom som nu förmedlas i ett nytt, intensivt format.

Behandlingsformatet har visat sig vara mycket effektivt och i dagsläget finns det 30 utbildade B4DT-team i Norge. Efterfrågan för B4DT är stor och nu pågår en internationell spridning där Houston OCD-program i USA och Ångestenheten vid Psykiatri Nordväst i Sverige ingår i ett internationellt forskningsprojekt med start under 2020. Framöver är det också tänkt att OCD-tvångssyndrom Lerum även skall ingå i detta projekt.

Förberedelser inför behandling

Titta på filmerna nedan.

Bergen introfilm 1

Bergen introfilm 2

Så ser de fyra behandlingsdagara ut

(Mer information kommer inom kort).


Senast uppdaterad: 2022-04-07 13:27