Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lärande i arbete (LIA)

Varje år tar vi emot medicinska sekreterarstudenter på praktik. Praktiken riktar sig först och främst de studenter som går sin utbildning på Yrkeshögskolan i Borås, men även externa studenter som studerar på andra orter. Praktiken ger kunskap inom bland annat medicinsk dokumentation och övrig vårdadministration.

I utbildningen till medicinsk sekreterare ingår kursen lärande i arbete (LIA). Den innebär praktik på olika verksamheter. Varje år kommer 50-60 studenter, från både yrkeshögskolan i Borås och andra utbildningar, för att ha sin LIA-period på SÄS. I utbildningen ingår tre LIA-perioder under en tvåårig utbildningsperiod. 

För att ta kunna ta emot studenter har vi handledare ute i verksamheterna som introducerar och handleder dig som student under din tid på SÄS.

Introduktion och information

Varje praktikperiod på SÄS inleds med en introduktion. Vid första LIA-perioden sker denna introduktion i samlad grupp och vid övriga perioder sköts den av handledarna. Introduktionen berör diverse praktisk information kring praktiken.

Uppföljning

Efter varje avslutad LIA-period får studenterna en enkät att fylla i. Dessa enkäter ligger till grund för vårt förbättringsarbete och utveckling av praktiken.

Huvudhandledare, medicinska sekreterare

Senast uppdaterad: 2023-02-20 08:04