Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Introduktionstjänst via introduktionsenhet

Här kan du läsa mer om och ansöka till "Introduktionstjänst via introduktionsenhet" som är ett av SÄS tre introduktionsprogram för dig som nyexaminerad sjuksköterska.

Om du är sugen på att starta din yrkeskarriär med en bred kompetensgrund är denna introduktionstjänst rätt för dig.

Anställd på SÄS introduktionsenhet

Som anställd på vår introduktionsenhet kommer du under tolv månader att ha flera kliniska placeringar på SÄS vårdenheter som styrs av dina intressen och verksamhetens behov. 

För att du ska känna dig bekväm som ny på jobbet bygger introduktionstjänsten på ett schema utöver den ordinarie bemanningen.

Klinisktarbete och kompetensutveckling

Programmet är indelat i två block, vardera om cirka sex månader. Under ca 80 procent av din tid ägnar du dig åt kliniskt arbete på vårdenhet och ca 20 procent med kompetensutveckling.

Kompetensutvecklingen inkluderar det kliniska basåret samt utökad tid för utbildning och reflektion. Under varje block kommer du även få erfarenhetsutbyte på två andra avdelningar, vilket ger dig insikter från fyra olika verksamhetsområden eller specialiteter under dina tolv månader i introduktionstjänst. 

Fadder och individuell utvecklingsplan

Du får en fadder på introduktionsenheten som tillsammans med dig tar fram din individuella utvecklingsplan som syftar till att du ska få rätt förutsättningar i det kliniska arbetet och stödja din utveckling. 

Låter detta som en tjänst för dig?

Ansök till introduktionstjänst via introduktionsenhet

Introduktionsår på vårdenhet

Har du redan en vårdenhet eller specialistområde i åtanke för att börja din sjuksköterskekarriär? Då kan SÄS introduktionsår vara rätt för dig.

Hanna Erlandsson

Teamledare Introduktionstjänst via introduktionsenhet
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-09-11 07:22