Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Introduktionsår på vårdenhet

Här kan du läsa mer om och ansöka till "Introduktionsår på vårdenhet" som är ett av SÄS tre introduktionsprogram för dig som nyexaminerad sjuksköterska.

Har du redan en vårdenhet eller specialistområde i åtanke för att börja din sjuksköterskekarriär? Då är vårt introduktionsår det bästa valet för dig.

Anställd på vårdenhet 

Du blir anställd på en av SÄS vårdenheter och får möjlighet till en trygg start i din nya profession. Under ca 12 månader kommer du genomgå vårt introduktionsprogram, kallat introduktionsår. 

Anpassade arbetsuppgifter

Introduktionen innebär att du under dina första tre månader har ett schema utöver den vanliga bemanningen som ger dig möjligheten att vara ny i din roll som sjuksköterska med anpassade arbetsuppgifter och arbetsbelastning, samtidigt som du snabbt har eget yrkesansvar.

Stöd av erfaren sjuksköterska och mentorstid 

Denna del av din introduktion kallas on-boarding. Du kommer i det dagliga arbetet få stöd av erfaren sjuksköterska och specifik mentorstid för att du ska utvecklas inom specialistområdet och din profession. 

Under ditt första år inkluderar även deltagande i kliniskt basår. 

Efter cirka ett år är du klar med introduktionsåret och har de nödvändiga färdigheterna som krävs för att du ska känna dig trygg i din fortsatta anställning som sjuksköterska på din vårdenhet.

Låter detta som en tjänst för dig?

Ansök till introduktionsår på vårdenhet

Evelina Lindberg

Samordnare introduktionserbjudande
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-09-11 07:23