Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hitta rätt - så fungerar skyltningen på sjukhusen

För att underlätta för dig som besökare på SÄS Borås och SÄS Skene att hitta rätt är skyltningen på sjukhusen uppbyggd på följande sätt: vid entrén väljer du målpunkt, vid målpunkten väljer du våningsplan, vid våningsplanet väljer du verksamhet.

Informationstavlor i huvudentréer

I sjukhusens huvudentréer finns det informationstavlor med översikt över avdelningarna och mottagningarna.

Skyltning baserad på målpunkter

Skyltningen är uppbyggd utifrån målpunkter bestående av en bokstav. Informationen byggs på och blir mer detaljerad fram till avdelningen eller mottagningens dörr i takt med att den behövs.

Målpunkt

Kompletterande information på vägen

För att du som besökare ska hitta din destination förstärks informationen på vägen mot målet med informationstavlor, hänvisningsskyltar och våningsplansskyltar. Dessa skyltar kan förekomma både i taket och på väggar. På vissa platser, där det behövs, bland annat vid informationstavlan i huvudentrén, finns även kartor.

Hänvisningsskylt

 

På väg mot målpunkten finns hänvisningsskyltar som visar hur du ska gå för att komma till målpunkten, som är en bokstav.

orienteringsskylt

När du närmar dig ditt besöksmål blir hänvisningsskyltarna mer detaljerade. De visar hur du ska gå för att komma till en särskild avdelning eller mottagning.

När du är framme

Framme vid ditt besöksmål finns en skylt som visar vilka avdelningar och mottagningar som finns vid denna ingång.

  

 

Vill du förbereda dig hemifrån?

  1. Gå till din avdelning eller mottagning sida på SÄS webbplats 

    Avdelning och mottagningar

  2. Klicka på "Visa fler kontaktuppgifter" och se rubriken "Inre väg- beskrivning" Här ser du vilken ingång du bör ta samt ev hiss och plan.

    Besökskarta för SÄS Borås och SÄS Skene
Senast uppdaterad: 2023-03-03 10:40