Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tips inför semesterperioderna

Nu är det många vikarier som introduceras inför sommaren. Rutiner som för ordinarie medarbetare är välkända sedan länge kan vara nya och ovana för våra vikarier. Här kommer därför tre tips på hur vi kan hjälpa våra vikarier och samtidigt påminna varandra om att undvika smittspridningar

Tips på hur vi kan hjälpa våra vikarier och samtidigt påminna varandra om att undvika smittspridningar:

Håll avstånd och håll händerna rena

Håll avstånd, håll händerna rena och stanna hemma om du är sjuk. De allmänna föreskrifterna i samhället gäller även inom vård och omsorg.

Kanske är det läge att byta ut och fräscha upp affischer på enheten? Informationsmaterial för utskrift finns på Vårdgivarwebben.

Informationsmaterial för utskrift

Fortsätt att hålla avstånd under fika och raster

Fortsätt att hålla avstånd under fika och raster, påminn varandra. Nu är ett perfekt tillfälle att återigen se över möbleringen i personalrummen och ta bort stolar och bord som står för nära varandra. Det kan vara bra att det är tydligt uppmärkt hur många individer som får vistas i utrymmen som expeditioner och personalrum för att undvika trängsel.

Påminn varandra

Påminn varandra om och hjälp våra vikarier med att hantera skyddsutrustningen rätt. Handskar och plastförkläden ska alltid bytas mellan patienter/ boende, visir och munskydd kan däremot behållas på mellan olika patienter/ boende.

Skyddsutrustning

Munskyddet kasseras direkt då det tagits av och ska inte sitta under hakan, hänga på örat eller läggas på bordet.

Så använder du engångsmunnskydd


Senast uppdaterad: 2021-06-17 14:29