Thomas Wallén lämnar SÄS för nytt uppdrag

SÄS sjukhusdirektör Thomas Wallén slutar på sjukhuset i slutet av augusti. Anledningen är ett nytt uppdrag från 1 september som sjukhusdirektör på Sheikh Khalifa General Hospital i Ajman i Förenade Arabemiraten.

Uppdraget motsvarar nuvarande uppdrag på SÄS där chefsansvaret innebär övergripande ansvar för ledarskap, utveckling, budget men också den kliniska verksamheten. Thomas Wallén har varit sjukhusdirektör på SÄS sedan 2011.

Fokus har varit att både få sjukhuset i ekonomisk balans och att utveckla verksamheten utifrån visionen SÄS - mitt sjukhus. Tyngdpunkten har legat på att vidareutveckla SÄS patientprocesser och att tillsammans med SÄS medarbetare införa tydligare målstyrning och dagligt förbättringsarbete med patienten i fokus. 

Att utvecklingsarbetet kommit en bra bit på väg och att sjukhuset står sig väl både i nationella och internationella sammanhang bekräftades under mars och april när SÄS visade upp sin verksamhet vid två stora konferenser.

 Inget lätt beslut men lockande att bygga något nytt

- Jag har haft ett fantastiskt jobb på SÄS och det har inte varit ett lätt beslut. Men utmaningen att bygga något nytt och bistå med min kompetens är ett alltför lockande erbjudande. De senaste fem åren har varit tuffa men det har också varit spännande och inspirerande att tillsammans med SÄS medarbetare driva sjukhusets utveckling framåt, säger Thomas Wallén.

- Under dessa fem år har landets akutsjukhus brottats med bemanningsproblem, överbeläggningar och en ekonomi i obalans. Trots detta har vi med gemensamma arbetsinsatser kommit en bra bit på väg att skapa en effektivare sjukvård av högsta kvalitet med patientens bästa för ögonen. I många kliniska områden har vi resultat i nationell toppklass, våra patientenkäter visar väldigt nöjda patienter och patientsäkerhetsarbetet går framåt. Jag vill tacka alla medarbetare för ett mycket fint arbete. Jag har trivts fantastiskt bra och kommer att sakna vi-känslan och entusiasmen på sjukhuset, säger Thomas Wallén.

Regiondirektör Ann-Sofie Lodin kommer inom kort att utse en tillförordnad sjukhusdirektör samtidigt som rekryteringen av en ny sjukhusdirektör har påbörjats.

- Västra Götalandsregionen hade naturligtvis helst sett att Thomas Wallén hade varit kvar i sina befattning men förstår anledningen och bejakar också en rörlighet bland chefer. Rekryteringen visar på våra chefers konkurrenskraft. Vi gratulerar Thomas Wallén till den nya chefspositionen, säger Ann-Sofie Lodin.

Senast uppdaterad: 2018-10-05 11:22