Hylla sjukhusapoteket som blev bästa lag i Kretsloppet

I årets Kretsloppsutmaning på sjukhuset var målet att ”Slå en chef”, både att slå sjukhusdirektörens tid på 10 km och att bli bästa laget med flest deltagare. Det var drygt 230 säsare genomförde motionsloppet och det var fler än förra året. Alla som utmanat sig själva genom att anmäla sig till loppet och genomföra det har gett sig själva den bästa belöningen, att lyckas med något som man bestämt sig för och tränat inför.

Vinnande lag blev sjukhusapotekets lag, från medicinsk informatik och teknik. Efter att de som var i tjänst, tre medarbetare, räknats bort, var det 75 procent av medarbetarna på avdelningen som var med. Stort grattis till alla i laget.

- Det här var ju jätteroligt säger Boel Setthagen, enhetschef på sjukhusapoteket VGR/SÄS. Vi bestämde att vi skulle vara med i somras. Mina medarbetare tänkte väl att den här utmaningen var ju enkel, att slå en chef, då de fick veta att jag skulle gå loppet.

Sara Zimmermann, farmaceut, tyckte det var självklart att sjukhusapoteket skulle ha ett lag och förstås slå chefen.

- Ja målet var att vinna lagtävlingen på SÄS när vi ställde upp och det gjorde vi ju säger Sara Zimmermann. Själv har jag knappt tränat något inför loppet men jag sprang fem km, och det gick jättebra. Boel var med längs banan och hejade på oss när vi sprang. Efteråt var vi några som hade en gemensam ”after run”.

Laget har redan bestämt sig att försvara sin förstaplats till nästa år. Så träning fortgår.

Andra lag som hade stort deltagande var; dialyssektionen 68 %, BB-enheten 57 %, E71, 50 %, infektion 45 % och arbetsterapin rehab 30 %.

Bästa man 10 km

Daniel Svensson, läkare på infektion, blev bästa man på SÄS som slog sjukhusdirektörens tid på 10 km. Daniels tid blev 0:37:07 och det resulterade i att han kom på plats 33 i Kretsloppet. Stort grattis. Daniel tyckte det var en perfekt löpardag

- Det var roligt att så många var med och kul för Borås med ett riktigt stort och välorganiserat lopp, med även yppersta elit, säger Daniel Svensson. Banan var fin och ganska lätt tycker jag. Mitt mål var att hålla jämnt tempo i loppet hela vägen och det lyckades bra. Det var bara de sista 2 km som kändes jobbiga. Men med uppbackning från mina kollegor i Team Kryptokåkerna före under och efter loppet så det var svårt att misslyckas. Jag har redan börjat träna hårdare för att inte ge sjukhusdirektören någon chans att vinna nästa år.

Bästa kvinna 10 km

Vilken bedrift. Tredje året i rad blev Monica Pihl, undersköterska på infektionsavdelningen, bästa kvinna på SÄS i distansen 10 km.

- Det här var inte alls väntat, säger Monica Pihl. Jag har haft ont i ena hälen och har inte sprungit så mycket som jag brukar, Jag har inte haft så många löppass i benen utan har cyklat en del i stället. Jag sprang inte så fort i början men det kändes lite i benen ändå i slutet.

Hon kom på trettonde plats i Kretsloppet med tiden 0:41:07. Hon blev också bästa kvinna som slog sjukhusdirektörens bästa tid på 10 km och får gratulationer.

Bästa man och kvinna på 21 km

Grattis säger vi också till de som sprang den längre distansen med den äran. Johanna Steivik, vuxenpsykiatriska kliniken, som blev bästa kvinna på SÄS på 21 km med tiden 1:32:47. Hon kom tvåa i Kretsloppet på distansen. Trea kom Elin Hamrefors, operation 1, anestesikliniken. Peter Skoglund, ekonomistaben, blev bästa man med tiden 1:41:58 kom på plats 133 i Kretsloppet.          

Nöjd sjukhusdirektör med bra tid på 10 km 

På distansen 10 kilometer löpning var det 27 medarbetare (17 män och 10 kvinnor) som slog sjukhusdirektörens tid. Thomas Wallén, sprang i mål på tiden 0:49:24.

Sjukhusdirektören har inför loppet tränat långdistans och kört backträning i de riktigt långa backarna, vilket gav bra utdelning.

- Det var jätteroligt att se så många säsare samlade på Kretsloppsdagen, säger Thomas Wallén. Jag vill passa på att ge alla som var på plats i stan, en stor eloge. För min egen del gick det bra att springa och tiden i år var bättre än förra året så jag är väldigt nöjd. Det här loppet var också en uppladdning inför en ny utmaning för mig, Lidingöloppet som jag sprang lördagen 26 september. Det loppet var betydligt tuffare.

Besökare i kö till tältet på Stora Torget

I år hade blodcentralen en framskjuten plats vid VGR-tältet. De informerade om blodgivning och bokade in intresserade för provtagning eftersom sjukhuset behöver fler blodgivare. Stundtals var det lång kö och frågor om hur det går till att lämna blod kom även till personal som stod bredvid.

- Det var väldigt många som var nyfikna på vad som krävs för att bli blodgivare och som kom till vår del av tältet, jätteroligt, säger Maria Hermansson, vårdenhetschef på blodcentralen. Vi lyckades få tretton bokade tider för provtagning och sextio intresseanmälningar som förhoppningsvis också kontaktar oss för att boka tid. Vi är jättenöjda med den respons vi har fått.

Dessutom fanns personal från HR, ambulanssjukvården, mikrobiologen, donationsansvariga, och temaansvariga för HFS på plats i tältet.

Senast uppdaterad: 2018-10-05 11:22